Moderní technologie - FRIMA multifunkční zařízení (1.část)

Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa

Rekapitulace

Základní funkce multifunkční pánve

  • Frima nabízí tři základní možnosti tepelných úprav, vaření, opékání nebo fritování.
  • Funkce vaření je vhodná pro tažení vývarů, přípravu omáček, pošírování, dušení a vaření masa, těstovin nebo zeleniny při přesné teplotě.
  • Funkce opékání je vhodná pro prudké opečení masa, opékání ryb, mořských plodů, steakových mas nebo zeleniny a také pro mělké smažení.
  • Funkce fritování je vhodná pro fritování různých pokrmů v trojobalu nebo v těstíčku a také pro přípravu bramborových hranolek.

Prudké opékání (karamelizování)

  • Prudké opékání použijeme pro suroviny, které chceme zprudka zkaramelizovat a dále pak tepelně upravovat například dušením nebo pečením.
  • Díky výkonu topného systému se povrch pánve nezchladí ani při vložení většího množství studené suroviny a bude se rychle a rovnoměrně opékat.

Opékání a grilování masa

  • Funkce opékání a grilování je vhodná pro širokou škálu steakových mas, u kterých plánujeme dokončit tepelnou úpravu jen na varné desce.
  • Výhodou funkce opékání je možnost nastavení přesné teploty povrchu pánve, která se bude udržovat po celou dobu tepelné úpravy.
  • Díky této funkci bude maso vždy opečené rovnoměrně a na požadovanou teplotu.

Opékání a grilování ryb a mořských plodů

  • Funkce opékání je také vhodná pro různé druhy ryb a mořských plodů.
  • Možnost přesně nastavit teplotu pánve nám zajistí konzistentní výsledek u každého druhy ryb nebo mořských plodů.

Opékání a restování zeleniny

  • Funkce opékání je také vhodná pro různé druhy zeleniny, jako je například cibule, mrkev, celer, brambory, cuketa nebo rajčata.
  • Různé druhy zeleniny se budou díky přesně nastavené teplotě, která je kontrolovaná pomocí několika čidel, restovat rovnoměrně a do požadované barvy.

Dušení a nízkoteplotní úpravy

  • Ve Frimě můžeme úspěšně dusit různé druhy tužších mas.
  • Výhodou dušení ve Frimě oproti dušení na sporáku je přesná kontrola nastavené teploty, která bude udržovaná po celou dobu tepelné úpravy.
  • Výhodou dušení při nízké teplotě je nižší ztráta na váze a zachování přirozené barvy masa.

Tažení vývarů

  • Tažení vývarů je další kulinářská technika, kterou můžeme úspěšně a ekonomicky realizovat ve Frimě.
  • Výhodou oproti vaření vývaru na sporáku je možnost nastavení přesné teploty, která bude udržovaná po celou dobu vaření.
  • Díky možnosti nastavit přesnou teplotu, u vývaru 93 °C, zůstane vývar čirý a nezakalí se.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde