Moderní technologie - FRIMA multifunkční zařízení (2.část)

Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa

Rekapitulace

Základní funkce multifunkční pánve

  • Frima nabízí tři základní možnosti tepelných úprav, vaření, opékání nebo fritování.
  • Funkce vaření je vhodná pro tažení vývarů, přípravu omáček, pošírování, dušení a vaření masa, těstovin nebo zeleniny při přesné teplotě.
  • Funkce opékání je vhodná pro prudké opečení masa, opékání ryb, mořských plodů, steakových mas nebo zeleniny a také pro mělké smažení.
  • Funkce fritování je vhodná pro fritování různých pokrmů v trojobalu nebo v těstíčku a také pro přípravu bramborových hranolek.

Konfitování

  • Konfitování je technika, při které je maso ponořené do vlastního tuku a tepelně upravované, dokud nedosáhne požadované teploty.
  • Pro konfitování zvolíme funkci vaření, teplotu nastavíme mezi 85 a 95 °C a dobu dle druhu a velikosti suroviny.
  • Pro konfitování lze vybrat automatický proces a zvolit způsob konfitování od šetrného až po rychlé, vybrat velikost suroviny a teplotu v jejím jádru.
  • Díky kontrolované teplotě bude konfitované maso křehké, šťavnaté a zachová si svou přirozenou barvu.

Pošírování

  • Pošírování je technika podobná kofitování, jen místo tuku použijeme ochucenou tekutinu.
  • Nejčastěji se využívá pro vejce, ryby a mořské plody.
  • Použít můžeme manuální nastavení, při kterém zvolíme funkci vaření, nebo automatické procesy, u kterých zvolíme druh suroviny a tepelnou úpravu.

Vaření těstovin a zeleniny

  • Frimu můžeme velmi jednoduše nastavit a využívat jako rychlý a výkonný vařič těstovin.
  • Stejným způsobem můžeme při přesně nastavené teplotě a času vařit různé druhy zeleniny.
  • Přesně nastavená teplota a čas nám zajistí, že zelenina bude pokaždé uvařená stejně do požadované tvrdosti.

Vaření metodou Sous-vide

  • Metoda sous-vide spočívá ve vaření zavakuované suroviny ve vodní lázni nastavené přesně na teplotu, kterou chceme dosáhnout v jejím jádru.
  • Automatický proces sous-vide nám umožní zvolit přesnou teplotu vodní lázně a čas, po který budeme surovinu vařit.
  • Výhodou vaření metodou sous-vide je rovnoměrné propečení suroviny na přesnou teplotu a zachování přirozené šťavnatosti.

Vaření omáček

  • Ve Frimě můžeme přes manuální nastavení nebo přes automatické procesy připravovat širokou škálu různých omáček.
  • Například bešamel se díky topnému systému a kontrolované teplotě nepřichytí ani, když ho nebudeme pravidelně míchat.

Smažení

  • Ve Frimě můžeme díky možnosti nastavit a udržovat přesnou teplotu úspěšně realizovat techniku mělkého smažení.
  • Pro mělké smažení vybereme funkci opékání, zvolíme přesnou teplotu smažení a čas nastavíme na stálý provoz nebo na požadovanou dobu.
  • Díky kontrolované teplotě smažení budou suroviny vždy usmažené rovnoměrně a dozlatova a uvnitř zůstanou šťavnaté.

Fritování

  • Fritování je další základní funkce, díky které stačí do vany nalít olej, přidat drátěný koš a z Frimy tak udělat výkonnou fritézu.
  • Rychlý výkon topného tělesa dokáže zahřát olej ve vaně na 180 stupňů za pouhých 7 minut.
  • Díky možnosti nastavit a udržovat přesně nastavenou teplotu budou fritované suroviny vždy křupavé a uvnitř šťavnaté.

Á la carte systém

  • Á la carte systém je určený pro rychlou a přesnou finální expedici jídel a je možné ho nastavit na techniku vaření, fritování i opékání.
  • Tento systém nám umožňuje ovládat 6 různých košů, ve kterých můžeme vařit nebo fritovat.
  • Ve druhé vaně můžeme současně opékání různé suroviny v 6 topných zónách, u kterých lze nastavit intenzitu opečení v různých časových intervalech.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde