Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa

Rekapitulace

Jakou pánvičku použít pro přípravu omelety

  • Nejpopulárnější pro přípravu omelety je teflonová nebo keramická pánvička a v profesionálních kuchyních je často používaná kovová pánvička. 
  • Při výběru vhodné pánvičky pro přípravu omelety musíme také věnovat pozornost průměru pánvičky, abychom dosáhli správné tloušťky výsledné omelety.
  • Obecně platí, že pro přípravu omelety z 2 – 3 vajec je nejvhodnější pánvička o průměru 15 – 20 cm.

Jak správně připravit základní omeletu

  • Kvalita omelety začíná u kvality surovin, čím kvalitnější a čerstvější vajíčka použijeme, tím kvalitnější omeletu připravíme.
  • Nejdříve rozklepneme vajíčka do misky a důkladně promícháme vidličkou, abychom spojili bílek se žloutkem.
  • Když používáme pánvičku s nepřilnavým povrchem, sporák nastavíme na mírnou až střední intenzitu a pánvičku necháme zahřát. 
  • Když používáme železnou pánvičku, sporák nastavíme na střední až středně vysokou intenzitu a pánvičku necháme zahřát. 
  • Vajíčka přidáme do pánvičky, až když se máslo rozpustí, nebo olivový olej lehce prohřeje a začneme je promíchávat, jako když připravujeme míchaná vajíčka.
  • Když jsou vajíčka stále krémová, ale již ne tekutá, vypneme plamen Jak správně připravit základní omeletu

Přidávání ingrediencí do omelety

  • Bylinky přidáváme přímo do promíchaných vajíček.
  • Vždy přidáváme jen tolik ingrediencí, abychom mohli omeletu pohodlně zarolovat. 
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde