Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa

Rekapitulace

Základní ingredience krémových polévek

  • K přípravě většiny krémových polévek potřebujeme 4 základní suroviny: tuk, aromatické ingredience, zeleninu nebo luštěniny obsahující škrob a tekutinu.
  • Hlavní surovinou jsou různé druhy zeleniny nebo luštěnin, které obsahují škrob a zároveň dodají polévce její dominantní chuť.
  • Krémové polévky nezahušťujeme jíškou, ale přirozeným škrobem obsaženým v zelenině nebo luštěninách.

Jednotlivé kroky přípravy

  • Základ krémových polévek tvoří libovolné mirepoix orestované na vybraném tuku.
  • Zeleninu můžeme použít syrovou, nebo ji opečeme, abychom zkaramelizovali její cukry a zvýraznili tak její přirozenou chuť.
  • Sušené luštěniny je lepší je před vařením namočit, abychom urychlili proces jejich měknutí.

Finální konzistence krémových polévek

  • Finální konzistence může být hladká a krémová, nebo v ní můžeme zachovat strukturu hlavní suroviny.
  • Když chceme v polévce zachovat strukturu hlavní suroviny, rozmixujeme jen její část, kterou přilijeme zpět do polévky a tím ji zahustíme.
  • Krémové polévky můžeme na závěr ještě zjemnit přilitím smetany.

Servírování krémových polévek

  • Krémové polévky můžeme dokončit a servírovat s různými ingrediencemi, abychom zvýraznili jejich chuť a zatraktivnili jejich vzhled.
  • K dokončení můžeme použít různé druhy olejů, semínek, bylinek a dalších ingrediencí.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde