Náhledový obrázek videa
Náhledový obrázek videa

Rekapitulace

Přidávání omáček do risotta

  • Omáčky přidáváme do risotta na začátku, hned po přidání první naběračky tekutiny, kterou pro přípravu risotta používáme.
  • Omáčka, kterou přidáváme do risotta by měla být horká, aby nedocházelo ke kolísání teploty rýže.
  • Pro oživění výsledné barvy risotta, například u zeleninových pyré, které ztrácejí barvu dlouhým vařením, můžeme přidat omáčku také na konci vaření.

Přidávání dalších surovin do risotta

  • Při přidávání ingrediencí do risotta musíme vždy zvážit barvu, strukturu a dobu vaření každé ingredience.
  • Ingredience, které vyžadují delší dobu vaření, můžeme přidat již při restování rýže, abychom zvýraznili jejich chuť ve výsledném risottu. .
  • Ingredience, které vyžadují krátkou dobu vaření, přidáváme až na konci procesu vaření, nebo si je můžeme připravit vedle a přidat je až na výsledné risotto.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde