Slávky na víně s estragonem a krevetovým vývarem

Slávky na víně s estragonem a krevetovým vývarem

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 500 g (slávky))

  • 25 g Olivový olej
  • 50 g Cibule žlutá
  • 25 g Mrkev čerstvá
  • 25 g Řapíkatý celer
  • 10 g Zázvor
  • 10 g Česnek celý
  • 10 g Rajčatový protlak doppio
  • 100 g Bílé víno suché
  • 200 g Krevetový vývar
  • 500 g Mušle slávky
  • 25 g Máslo
  • 8 g Estragon
  • 3 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý

Související videokurzy

Pracovní postup

 
  1. Slávky důkladně propláchneme v čerstvé studené vodě, rozbité slávky vyhodíme
  2. Slávky necháme stát několik minut při pokojové teplotě. Když na otevřené mušle poklepeme, měly by se pomalu zavřít. Mušle, které se nezavřou, vyhodíme
  3. Indukci nastavte na střední intenzitu (5 z 9) a nechte rozehřát hrnec s olivovým olejem, cca 2 minuty
  4. Do rozehřátého olivového oleje dejte restovat mrkev, řapíkatý celer a cibuli, cca 4 minuty, nechceme získat žádnou barvu
  5. Do orestované zeleniny přidáme zázvor a česnek a nechám restovat další 2 minuty
  6. Do zeleniny přidáme rajčatový protlak a necháme orestovat, cca 1 minutu
  7. Přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol, cca 2 minuty
  8. Pak přilijeme krevetový vývar a přivedeme k varu, necháme vařit 2 minuty
  9. Do horkého vývaru se zeleninou přidáme očištěné slávky a přiklopíme, necháme vařit 4 minuty pod pokličkou
  10. Sundáme pokličku, vypneme indukci, přidáme máslo, estragon a promícháme.
  11. Máslo necháme rozpustit, dochutíme solí a pepřem, opět promícháme
  12. Servírujeme s čerstvým pečivem
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde