Celozrnný karlovarský knedlík s pohankou

Celozrnný karlovarský knedlík s pohankou

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 150)

  • 500 g Toastový chléb - celozrnný
  • 2 ks Vejce L
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 50 g Plocholistá petržel
  • 150 g Pohanka kroupa Probio

Související videokurzy

Pracovní postup

 
  1. Naměříme stejné objemové množství pohanky a vody.
  2. Pohanku namočíme do studené vody a necháme namočenou 1 hodinu. Pak zcedíme.
  3. Namočenou pohanku smícháme s naměřeným množstvím vody a přivedeme k varu. Necháme vařit cca 5 minut.
  4. Vypneme var, pohanku přiklopíme a necháme stát přiklopenou 45 minut.
  5. Celozrnný toastový chléb nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a naskládáme na pečící plech.
  6. Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 140 °C, vlhkost na 0 %, čas na 30 minut a necháme předehřát.
  7. Toastový chléb necháme vysušit.
  8. Plocholistou petržel nakrájíme na jemno.
  9. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s mlékem. Bílek vyšleháme v řidký sníh.
  10. Vysušený celozrnný chléb smícháme se žloutky s mlékem a s vyšlehanými bílky. Přidáme nakrájenou plocholistou petržel a uvařenou pohanku.
  11. Hotovou směs promícháme a necháme stát cca 30 minut.
  12. Z hotové odstáté směsi vytvarujeme knedlíky o průměru cca 7 cm pomocí potravinářské folie.
  13. Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 100 °C, intenzitu páry na střední nastavení, čas na 35 minut a necháme předehřát.
  14. Hotové knedlíky vložíme do předehřátého konvektomatu a necháme vařit na páře.
  15. Hotové knedlíky vybalíme z potravinářské folie a necháme vychladnout na 5°C, nebo udržujeme pro výdej na páře při 70 °C a více.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde