Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Celozrnný knedlíček do polévky s čočkou
Celozrnný knedlíček do polévky s čočkou
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 50)
500
g
2
ks
200
ml
50
g
150
g
Toastový chléb - celozrnný
Vejce L
Mléko polotučné
Plocholistá petržel
Čočka beluga vařená
500
g
Toastový chléb - celozrnný
2
ks
Vejce L
200
ml
Mléko polotučné
50
g
Plocholistá petržel
150
g
Čočka beluga vařená
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Pracovní postup
Celozrnný toastový chléb nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a naskládáme na pečící plech.
Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 140 °C, vlhkost na 0 %, čas na 30 minut a necháme předehřát.
Toastový chléb necháme vysušit.
Plocholistou petržel nakrájíme na jemno.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s mlékem. Bílek vyšleháme v řidký sníh.
Vysušený celozrnný chléb smícháme se žloutky s mlékem a s vyšlehanými bílky. Přidáme nakrájenou plocholistou petržel a uvařenou čočku.
Hotovou směs promícháme a necháme stát cca 30 minut.
Z hotové odstáté směsi vytvarujeme knedlíčky o velikosti golfového míčku.
Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 100 °C, intenzitu páry na střední nastavení, čas na 25 minut a necháme předehřát.
Hotové knedlíčky vložíme do předehřátého konvektomatu a necháme vařit na páře.
Hotové knedlíčky necháme vychladnout na 5°C, nebo udržujeme pro výdej na páře při 70 °C a více.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde