Celozrnný knedlíček do polévky s rybou

Celozrnný knedlíček do polévky s rybou

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 30g)

  • 500 g Toastový chléb - celozrnný
  • 2 ks Vejce L
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 150 g Treska aljašská filé mražené

Související videokurzy

Pracovní postup

 
  1. Zmražené filé z tresky naskládáme na děrovanou GN, pod kterou umístíme plnou GN, aby do ní odkapávala přebytečná tekutina z rozmrazované ryby.
  2. GN se zmraženou treskou dáme do lednice (5 °C) a nechám postupně rozmrznout, cca 14-18 hodin.
  3. Rozmrazenou rybu nakrájíme najemno.
  4. Celozrnný toastový chléb nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a naskládáme na pečící plech.
  5. Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 140 °C, vlhkost na 0 %, čas na 30 minut a necháme předehřát.
  6. Toastový chléb necháme vysušit.
  7. Plocholistou petržel nakrájíme na jemno.
  8. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s mlékem. Bílek vyšleháme v řidký sníh.
  9. Vysušený celozrnný chléb smícháme se žloutky s mlékem a s vyšlehanými bílky. Přidáme nakrájený kopr a rybu nakrájenou na jemno.
  10. Hotovou směs promícháme a necháme stát cca 30 minut.
  11. Z hotové odstáté směsi vytvarujeme knedlíčky o velikosti golfového míčku.
  12. Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 100 °C, intenzitu páry na střední nastavení, čas na 25 minut a necháme předehřát.
  13. Hotové knedlíčky vložíme do předehřátého konvektomatu a necháme vařit na páře.
  14. Hotové knedlíčky necháme vychladnout na 5°C, nebo udržujeme pro výdej na páře při 70 °C a více.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde