Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Pohanková lámanka - kaše
Pohanková lámanka - kaše
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 100 g)
250
g
1
L
Pohanka lámanka
Voda
250
g
Pohanka lámanka
1
L
Voda
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Pracovní postup
Příprava
Pohankovou lámanku namočíme do vody na 5 hodin.
Pohankovou lámanku zcedíme, propláchneme a zalijeme čerstvou vodou.
Pohankovou lámanku s čerstvou vodou přivedeme k varu a necháme vařit při mírném varu 10 minut.
Odstavíme, přiklopíme a necháme dojít dalších 30 minut.
Hotovou pohankovou kaši zchladíme pro další použití.
HACCP: zchlazení
CCP - Kaši z pohankové lámanky zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde