Pohanková lámanka - kaše

Pohanková lámanka - kaše

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 100 g)

  • 250 g Pohanka lámanka
  • 1 L Voda

Související videokurzy

Pracovní postup

Příprava
  1. Pohankovou lámanku namočíme do vody na 5 hodin.
  2. Pohankovou lámanku zcedíme, propláchneme a zalijeme čerstvou vodou.
  3. Pohankovou lámanku s čerstvou vodou přivedeme k varu a necháme vařit při mírném varu 10 minut.
  4. Odstavíme, přiklopíme a necháme dojít dalších 30 minut.
  5. Hotovou pohankovou kaši zchladíme pro další použití.
  6. HACCP: zchlazení
  7. CCP - Kaši z pohankové lámanky zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  8. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde