Pomazánka z mladého hrášku

Pomazánka z mladého hrášku

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 100 g)

  • 100 ml Rostlinný olje (řepkový)
  • 300 g Cibule žlutá
  • 600 g Hrášek extra jemný Bonduelle
  • 400 g Smetanový sýr Philadelphia
  • 100 g Citron
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý celý

Související videokurzy

Pracovní postup

 
  1. Multifunkční pánev nastavíme na pečení, teplotu nastavíme na 180°C a necháme rozehřát, přidáme rostlinný olej, který také necháme zahřát
  2. Do multifunkční pánve přidáme cibuli, kterou restujeme 3 minuty
  3. Teplotu snížíme na 170°C a cibuli restujeme další 3 minuty
  4. Teplotu snížíme na 160°C a cibuli restujeme další 2 minuty, nebo dozlatova. Cibuli vyndáme a zcedíme, abychom se zbavili přebytečného oleje
  5. Hrášek pomeleme nebo vykutrujeme dohladka.
  6. Smícháme hrášek, smetanový sýr, opečenou cibuli dozlatova a vše důkladně promícháme.
  7. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  8. Servírovat můžeme s opečeným celozrnným pečivem, které můžeme také nahradit světlým pečivem.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde