Slávky na víně s rajčaty, pancettou a bazalkou

Slávky na víně s rajčaty, pancettou a bazalkou

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 500 g (slávky))

  • 20 g Tuk z pancetty
  • 50 g Cibule žlutá
  • 25 g Mrkev čerstvá
  • 25 g Řapíkatý celer
  • 10 g Česnek celý
  • 10 g Rajčatový protlak doppio
  • 100 g Bílé víno suché
  • 200 g Kuřecí vývar
  • 500 g Mušle slávky
  • 50 g Rajčata
  • 80 g Pancettta
  • 25 g Máslo
  • 8 g Bazalka
  • 3 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý

Související videokurzy

Pracovní postup

 
  1. Slávky důkladně propláchneme v čerstvé studené vodě, rozbité slávky vyhodíme
  2. Slávky necháme stát několik minut při pokojové teplotě. Když na otevřené mušle poklepeme, měly by se pomalu zavřít. Mušle, které se nezavřou, vyhodíme
  3. Indukci nastavíme na středně nízkou intenzitu (3 z 9) a necháme ji rozehřát bez tuku.
  4. Do pánve vložíme pancettu a necháme ji vyškvařit dozlatova, to bude trvat cca 10 minut. Nízká teplota pomůže nejdříve rozpustit tuk a teprve pak začne získávat barvu
  5. Indukci nastavte na střední intenzitu (5 z 9) a nechte rozehřát hrnec s vyškvařeným tukem z pancetty, cca 2 minuty
  6. Do rozehřátého olivového oleje dejte restovat mrkev, řapíkatý celer a cibuli, cca 4 minuty, nechceme získat žádnou barvu
  7. Do orestované zeleniny přidáme česnek a nechám restovat další 2 minuty
  8. Do zeleniny přidáme rajčatový protlak a necháme orestovat, cca 1 minutu
  9. Přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol, cca 2 minuty
  10. Pak přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu, necháme vařit 2 minuty
  11. Do horkého vývaru se zeleninou přidáme očištěné slávky a přiklopíme, necháme vařit 4 minuty pod pokličkou
  12. Sundáme pokličku, vypneme indukci, přidáme máslo, bazalku a rajčata nakrájená na kostičky a promícháme.
  13. Máslo necháme rozpustit, dochutíme solí a pepřem, opět promícháme
  14. Servírujeme s čerstvým pečivem
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde