Slávky důkladně propláchneme v čerstvé studené vodě, rozbité slávky vyhodíme
Slávky necháme stát několik minut při pokojové teplotě. Když na otevřené mušle poklepeme, měly by se pomalu zavřít. Mušle, které se nezavřou, vyhodíme
Indukci nastavíme na středně nízkou intenzitu (3 z 9) a necháme ji rozehřát bez tuku.
Do pánve vložíme pancettu a necháme ji vyškvařit dozlatova, to bude trvat cca 10 minut. Nízká teplota pomůže nejdříve rozpustit tuk a teprve pak začne získávat barvu
Indukci nastavte na střední intenzitu (5 z 9) a nechte rozehřát hrnec s vyškvařeným tukem z pancetty, cca 2 minuty
Do rozehřátého olivového oleje dejte restovat mrkev, řapíkatý celer a cibuli, cca 4 minuty, nechceme získat žádnou barvu
Do orestované zeleniny přidáme česnek a nechám restovat další 2 minuty
Do zeleniny přidáme rajčatový protlak a necháme orestovat, cca 1 minutu
Přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol, cca 2 minuty
Pak přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu, necháme vařit 2 minuty
Do horkého vývaru se zeleninou přidáme očištěné slávky a přiklopíme, necháme vařit 4 minuty pod pokličkou
Sundáme pokličku, vypneme indukci, přidáme máslo, bazalku a rajčata nakrájená na kostičky a promícháme.
Máslo necháme rozpustit, dochutíme solí a pepřem, opět promícháme