Pohanka se zeleninou

Pohanka se zeleninou

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 150)

  • 1000 g Pohanka základní - pilaf metoda
  • 150 g Mrkev oranžová čerstvá (umytá)
  • 150 g Cuketa čerstvá
  • 100 g Rajčata čerstvá
  • 50 g Plocholistá petržel
  • 50 ml Rostlinný olej (řepkový)
  • 4 g Sůl

Související videokurzy

Vaření rýže - pilaf metoda

01 | Vaření rýže - pilaf metoda

5 video bloků 12 minut

Opékání a pečení zeleniny

02 | Opékání a pečení zeleniny

7 video bloků 16 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Mrkev a cuketu nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Rajčata nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Plocholistou petržel nakrájíme najemno.
  2. CCP: Použijeme čisté prkénko určné pro přípravu syrové zeleniny. Zeleninu skladujeme v lednici při teplotě 5°C a méně.
  3. Multifunkční pánev nastavíme na pečení, teplotu na 170 °C, čas na 10 minut a necháme ji předehřát.
  4. Do pánve nalijeme rostlinný olej a také ho necháme předehřát.
  5. Do předehřáté pánve nasypeme nakrájenou mrkev a cuketu a necháme restovat, přibližně 5 minut.
  6. Teplotu pánve snížíme na 150 °C, k orestované paprice přidáme pohanku, promícháme a necháme restovat přibližně další 3 minuty.
  7. Do orestované pohanky s mrkví a cuketou přidáme nakrájená rajčata a plocholistou petržel nakrájenou najemno a promícháme. Dochutíme solí.
  8. Orestovanou pohanku se zeleninou ihned servírujeme.
  9. Přímý výdej teplé pohanky po uvaření (bez kroku zchlazování)
  10. CCP - Pohanka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji je udržujeme při teplotě 60 °C a více (ideálně 70 - 75 °C) maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde