Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Pohanka se zeleninou
Pohanka se zeleninou
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 150)
1000
g
150
g
150
g
100
g
50
g
50
ml
4
g
Pohanka základní - pilaf metoda
Mrkev oranžová čerstvá (umytá)
Cuketa čerstvá
Rajčata čerstvá
Plocholistá petržel
Rostlinný olej (řepkový)
Sůl
1000
g
Pohanka základní - pilaf metoda
150
g
Mrkev oranžová čerstvá (umytá)
150
g
Cuketa čerstvá
100
g
Rajčata čerstvá
50
g
Plocholistá petržel
50
ml
Rostlinný olej (řepkový)
4
g
Sůl
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Vaření rýže - pilaf metoda
5 video bloků
12 minut
Přehrát ukázku
02 | Opékání a pečení zeleniny
7 video bloků
16 minut
Pracovní postup
Příprava
Mrkev a cuketu nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Rajčata nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Plocholistou petržel nakrájíme najemno.
CCP: Použijeme čisté prkénko určné pro přípravu syrové zeleniny. Zeleninu skladujeme v lednici při teplotě 5°C a méně.
Multifunkční pánev nastavíme na pečení, teplotu na 170 °C, čas na 10 minut a necháme ji předehřát.
Do pánve nalijeme rostlinný olej a také ho necháme předehřát.
Do předehřáté pánve nasypeme nakrájenou mrkev a cuketu a necháme restovat, přibližně 5 minut.
Teplotu pánve snížíme na 150 °C, k orestované paprice přidáme pohanku, promícháme a necháme restovat přibližně další 3 minuty.
Do orestované pohanky s mrkví a cuketou přidáme nakrájená rajčata a plocholistou petržel nakrájenou najemno a promícháme. Dochutíme solí.
Orestovanou pohanku se zeleninou ihned servírujeme.
Přímý výdej teplé pohanky po uvaření (bez kroku zchlazování)
CCP - Pohanka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji je udržujeme při teplotě 60 °C a více (ideálně 70 - 75 °C) maximálně 4 hodiny.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde