Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Kukuřičný krém
Kukuřičný krém
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 250 ml)
300
ml
1000
g
100
g
4000
g
80
g
10
L
40
g
1
g
Rostlinný olej (řepkový)
Cibule žlutá
Zázvor čerstvý
Kukuřice EB Bonduelle
Kurkuma mletá Wiberg
Tmavý zeleninový vývar - základní
Sůl
Muškátový oříšek celý Wiberg
300
ml
Rostlinný olej (řepkový)
1000
g
Cibule žlutá
100
g
Zázvor čerstvý
4000
g
Kukuřice EB Bonduelle
80
g
Kurkuma mletá Wiberg
10
L
Tmavý zeleninový vývar - základní
40
g
Sůl
1
g
Muškátový oříšek celý Wiberg
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Krémové polévky ze zeleniny a luštěnin
5 video bloků
8 minut
Pracovní postup
Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180°C, čas na 30 minut a necháme předehřát.
Do pánve nalijeme rostlinný olej, který také necháme předehřát.
Cibuli nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm. Zázvor oloupme polévkovou lžící a nakrájíme ho najemno.
Ve chvíli, kdy je pánev rozehřátá, přidáme a necháme restovat do lehce zlatavé barvy, cca 5 minut.
Teplotu pánve snížíme na 170 °C, přidáme zázvor a restujeme další 2 minuty.
Teplotu pánve snížíme na 160 °C, přidáme kukuřici a restujeme další 3 minuty, na závěr přidáme kurkume a zarestujeme jen krátce, cca 30 vteřin.
Teplotu pánve snížíme na 100 °C a celý orestovaný základ zalijeme tmavým zeleninovým vývarem.
Polévku necháme vařit 20 minut, aby všechny ingredience změkly a propojily se veškeré chutě polévky.
Hotovou polévku rozmixujeme dohladka ponorným mixérem, abychom získali jemný krém.
Polévku dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Pro zchlazování a skladování
Hotovou polévku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
CCP - Polévku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
CCP - Zmraženou polévku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
CCP - Polévka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde