Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Curry zeleninové s cizrnou
Curry zeleninové s cizrnou
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 200 g)
100
g
200
g
60
g
50
g
300
g
250
g
200
g
200
g
150
g
20
g
350
g
20
g
80
g
500
g
Rostlinný olej (řepkový)
Šalotka
Česnek celý
Zázvor čerstvý
Mrkev oranžová čerstvá
Parika červená čerstvá
Cizrna ve slaném nálevu
Zelí hlávkové bílé čerstvé
Brokolice čerstvá
Kurkuma mletá Wiberg
Rajčata čerstvá
Koriandr čerstvý
Rybí omáčka squid
Kokosové mléko
100
g
Rostlinný olej (řepkový)
200
g
Šalotka
60
g
Česnek celý
50
g
Zázvor čerstvý
300
g
Mrkev oranžová čerstvá
250
g
Parika červená čerstvá
200
g
Cizrna ve slaném nálevu
200
g
Zelí hlávkové bílé čerstvé
150
g
Brokolice čerstvá
20
g
Kurkuma mletá Wiberg
350
g
Rajčata čerstvá
20
g
Koriandr čerstvý
80
g
Rybí omáčka squid
500
g
Kokosové mléko
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Opékání ve wok pánvi
6 video bloků
20 minut
Pracovní postup
Příprava
Multifunční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180 °C, čas na 20 minut a necháme rozehřát.
Přidáme rostlinný olej, který také necháme rozehřát.
Do pánve s rozehřátým olejem přidáme šalotku a zázvor a necháme zesklovatět, cca 3 minuty.
Do pánve k šalotce a zázvoru přidáme mrkev, papriku, cizrnu, hlávkové zelí a brokolice, dobře promícháme a necháme restovat další cca 3 minuty.
Teplotu snížíme na 160 °C a zeleninový základ posypeme kurkumou a necháme krátce zarestovat, cca 1 minutu.
Přidáme rajčata nakrájená na kostky 1 x 1 cm a nasekaný čerstvý koriandr a vše promícháme, restujeme další 1 minutu.
Přilijeme rybí omáčku a kokosové mlékiu a vše důkladně promícháme, cca 30 vteřin.
Teplotu snížíme na 100 °C a vše necháme provařit 5 - 10 minut do krémové konzistence.
KKB - TEPLÉ UDRŽOVÁNÍ
KKB - Curry po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ho udržujeme při teplotě 70 °C a více maximálně 4 hodiny.
KKB - ZCHLAZOVÁNÍ A SKLADOVÁNÍ
KKB - Curry zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
KKB - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
KKB - Zmražené curry skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde