Curry zeleninové s cizrnou

Curry zeleninové s cizrnou

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 200 g)

  • 100 g Rostlinný olej (řepkový)
  • 200 g Šalotka
  • 60 g Česnek celý
  • 50 g Zázvor čerstvý
  • 300 g Mrkev oranžová čerstvá
  • 250 g Parika červená čerstvá
  • 200 g Cizrna ve slaném nálevu
  • 200 g Zelí hlávkové bílé čerstvé
  • 150 g Brokolice čerstvá
  • 20 g Kurkuma mletá Wiberg
  • 350 g Rajčata čerstvá
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 80 g Rybí omáčka squid
  • 500 g Kokosové mléko

Související videokurzy

Opékání ve wok pánvi

01 | Opékání ve wok pánvi

6 video bloků 20 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Multifunční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180 °C, čas na 20 minut a necháme rozehřát.
  2. Přidáme rostlinný olej, který také necháme rozehřát.
  3. Do pánve s rozehřátým olejem přidáme šalotku a zázvor a necháme zesklovatět, cca 3 minuty.
  4. Do pánve k šalotce a zázvoru přidáme mrkev, papriku, cizrnu, hlávkové zelí a brokolice, dobře promícháme a necháme restovat další cca 3 minuty.
  5. Teplotu snížíme na 160 °C a zeleninový základ posypeme kurkumou a necháme krátce zarestovat, cca 1 minutu.
  6. Přidáme rajčata nakrájená na kostky 1 x 1 cm a nasekaný čerstvý koriandr a vše promícháme, restujeme další 1 minutu.
  7. Přilijeme rybí omáčku a kokosové mlékiu a vše důkladně promícháme, cca 30 vteřin.
  8. Teplotu snížíme na 100 °C a vše necháme provařit 5 - 10 minut do krémové konzistence.
  9. KKB - TEPLÉ UDRŽOVÁNÍ
  10. KKB - Curry po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ho udržujeme při teplotě 70 °C a více maximálně 4 hodiny.
  11. KKB - ZCHLAZOVÁNÍ A SKLADOVÁNÍ
  12. KKB - Curry zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  13. KKB - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  14. KKB - Zmražené curry skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde