Zelí nakrouháme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme podélně na nudličky, mrkev nastrouháme v úhlu na hrubém struhadle, aby vznikly co nejdelší nudličky. Petržel nakrájíme najemno.
CCP: Použijeme čisté prkénko určné pro přípravu syrové zeleniny. Zeleninu skladujeme v lednici při teplotě 5°C a méně.
Připravenou a nakrájenou zeleninu smícháme v gastronádobě a přidáme první množství cukru a sůl.
Zeleninu s cukrem a solí důkladně promícháme a necháme takto stát 5 minut. Zelenina díky naložení do cukru a soli pustí svou šťávu a tím se koncentruje její chuť.
Zeleninu propláchneme ve studené vodě, abychom z ní spláchli přebytečný cukr a sůl.
Zeleninu naskládáme na mělké plechy a necháme oschnout.
Příprava dresingu:
Smícháme řecký jogurt, jablečný ocet, hořčici, pepř a druhé množství cukru, abychom vytvořili dresing.
Usušenou zeleninu smícháme s dresingem a připravíme na servis.
CCP: Hotový salát skladujeme v lednici při teplotě max 5 °C. Salát při servírování udržujeme při 5 °C.