Coleslaw salát + dresing

Coleslaw salát + dresing

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 100 g)

  • 1000 g Zelí hlávkové bílé čerstvé
  • 200 g Cibule červená
  • 200 g Mrkev oranžová čerstvá (umytá)
  • 50 g Plocholistá petržel
  • 120 g Cukr krupice
  • 60 g Sůl
  • 240 g Řecký jogurt
  • 50 g Jablečný ocet
  • 60 g Hořčice plnotučná
  • 2 g Pepř černý celý
  • 50 g Cukr krupice

Související videokurzy

Jak správně krájet

01 | Jak správně krájet

9 video bloků 12 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Zelí nakrouháme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme podélně na nudličky, mrkev nastrouháme v úhlu na hrubém struhadle, aby vznikly co nejdelší nudličky. Petržel nakrájíme najemno.
  2. CCP: Použijeme čisté prkénko určné pro přípravu syrové zeleniny. Zeleninu skladujeme v lednici při teplotě 5°C a méně.
  3. Připravenou a nakrájenou zeleninu smícháme v gastronádobě a přidáme první množství cukru a sůl.
  4. Zeleninu s cukrem a solí důkladně promícháme a necháme takto stát 5 minut. Zelenina díky naložení do cukru a soli pustí svou šťávu a tím se koncentruje její chuť.
  5. Zeleninu propláchneme ve studené vodě, abychom z ní spláchli přebytečný cukr a sůl.
  6. Zeleninu naskládáme na mělké plechy a necháme oschnout.
  7. Příprava dresingu:
  8. Smícháme řecký jogurt, jablečný ocet, hořčici, pepř a druhé množství cukru, abychom vytvořili dresing.
  9. Usušenou zeleninu smícháme s dresingem a připravíme na servis.
  10. CCP: Hotový salát skladujeme v lednici při teplotě max 5 °C. Salát při servírování udržujeme při 5 °C.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde