Cibuli, mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm, česnek nakrájíme na tenké plátky a a tymián nakrájíme najemno. Uzený tempeh nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm.
Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej a tan také necháme rozehřát.
Do rozehřátého oleje dáme restovat nejdříve mrkev a cuketu, přibližně 4 minuty. U zeleniny nechceme získat barvu, jen ji chceme zesklovatět.
Do restované mrkve a cukety přidáme cibuli a necháme restovat další 4 minty.
Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme česnek. Vše necháme restovat dalších 5 minut.
Směs z opečené zeleniny necháme vychladnout a smícháme s kaší z pohankové lámanky.
Vše důkladně promícháme společně s vajíčkem a kukuřičnou strouhankou (množství z první položky v soupis surovin).
Z promíchané a dochucené směsi vytvarujeme karbanátky (1 ks = 104 g).
Hotové vytvarované karbanátky naskládáme na plech s pečícím papírem a dáme na 1 hodinu vychladit do lednice. S vychlazeným karbanátkem se nám bude lépe pracovat při obalování.
Hotové a vychlazené karbanátky obalíme ve vajíčku a kukuřičné strouhance.
Smažit můžeme jak v konvektomatu, tak v multifunkční pánvi.