Karbanátek ze zeleniny a pohanky

Karbanátek ze zeleniny a pohanky

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 104)

  • 450 g Pohanka lámanka - kaše
  • 100 g Cibule žlutá
  • 100 g Mrkev oranžová čerstvá
  • 100 g Cuketa čerstvá
  • 20 g Česnek loupaný
  • 20 g Olej olivový
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 100 g Uzený tempeh
  • 10 g Sůl
  • 1 ks Vejce L
  • 40 g Kukuřičná strouhanka
  • 2 ks Vejce L
  • 80 g Kukuřičná strouhanka
  • 100 g Rostlinný olej (řepkový)

Související videokurzy

Jak správně smažit

01 | Jak správně smažit

6 video bloků 17 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Cibuli, mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm, česnek nakrájíme na tenké plátky a a tymián nakrájíme najemno. Uzený tempeh nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm.
  2. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
  3. Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej a tan také necháme rozehřát.
  4. Do rozehřátého oleje dáme restovat nejdříve mrkev a cuketu, přibližně 4 minuty. U zeleniny nechceme získat barvu, jen ji chceme zesklovatět.
  5. Do restované mrkve a cukety přidáme cibuli a necháme restovat další 4 minty.
  6. Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme česnek. Vše necháme restovat dalších 5 minut.
  7. Směs z opečené zeleniny necháme vychladnout a smícháme s kaší z pohankové lámanky.
  8. Vše důkladně promícháme společně s vajíčkem a kukuřičnou strouhankou (množství z první položky v soupis surovin).
  9. Z promíchané a dochucené směsi vytvarujeme karbanátky (1 ks = 104 g).
  10. Hotové vytvarované karbanátky naskládáme na plech s pečícím papírem a dáme na 1 hodinu vychladit do lednice. S vychlazeným karbanátkem se nám bude lépe pracovat při obalování.
  11. Hotové a vychlazené karbanátky obalíme ve vajíčku a kukuřičné strouhance.
  12. Smažit můžeme jak v konvektomatu, tak v multifunkční pánvi.
  13. Smažení konvektomat.
  14. Obalené karbanátky postříkáme směsí rostlinného oleje.
  15. Konvektomat nastavíme na horký vzduch, teplotu na 210 °C, čas na 15 minut, ventilátor na plné otáčky, vlhkost na 0 %.
  16. Karbanátky dáme smažit.
  17. Smažení multifunkční pánev.
  18. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180 °C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
  19. Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme zahřát.
  20. Smažíme po obou stranách do zlatavé barvy a křupavé konzistence.
  21. Hotové karbanátky udržujeme v konvektomatu nastaveném na teplotu 80 °C, vlhkost na 0 %.
  22. HACCP - přímý výdej
  23. CCP: Hotové karbanátky se zeleninou udržujeme při teplotě min 60 °C, ideálně při teplotě 80 °C.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde