Kyselý svár pro holandskou omáčku

Kyselý svár pro holandskou omáčku

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 500 ml)

  • 350 ml Bílý vinný ocet
  • 350 ml Bílé víno suché
  • 100 g Šalotka
  • 3 g Pepř černý celý
  • 10 g Estragon
  • 1 g Bobkový list
  • 200 ml Voda

Související videokurzy

Holandská omáčka

01 | Holandská omáčka

7 video bloků 9 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Všechny suroviny dáme do rendlíku.
  2. Indukci nastavíme na intenzitu 6 z 8 a přivedem k varu.
  3. Pak intenzitu snížíme na 4 a necháme vařit dokud se tekutina nezredukuje na polovinu, přibližně 30 minut.
  4. Když je kyselí svár zredukovaný, přecedíme ho a necháme vychladnout.
  5. Kyselí svár skladujeme v lednici při teplotě maximálně 4°C.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde