Pečené kuřecí stehno s kostí a kůží

Pečené kuřecí stehno s kostí a kůží

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 170 g)

  • 570 g Kuřecí stehno s kůží chlazené
  • 60 ml Rostlinný olej (řepkový)
  • 2 g Sůl

Související videokurzy

Jak opékat ostatní steaková masa

01 | Jak opékat ostatní steaková masa

7 video bloků 11 minut

Pracovní postup

 
  1. Kuřecí stehna s kostí potřeme rostlinným olejem a osolíme.
  2. Konvektomat nastavíme na pečení (horký vzduch), teplotu na 190 °C, vlhkost na 0 % (otevřená klapka) čas na 30 minut, ventilátor na maximum a necháme předehřát.
  3. Kuřecí stehna s kostí vložíme na mělkou gastro nádobu kůží nahoru a vložíme do konvektomatu.
  4. Po 30 minutách bude kůže křupavá a opečená dozlatova.
  5. Konvektomat necháme nastavený na pečení, teplotu snížíme na 100 °C, vlhkost necháme na 0 %, čas nastavíme na 20 minut, ventilátor necháme na maximum a stehno necháme dopéct.
  6. Hotové kuřecí stehno použijeme do vybraného receptu, nebo udržujeme v konvektomatu.
  7. Nastavení konvektomatu pro udržování upečeného kuřecího stehna s kostí a kůží.
  8. Teplota 70 °C, vlhkost 0 %, ventilátor na maximum, čas na maximálně 4 hodiny.
  9. CCP - vnitřní teplota kuřecího masa musí být minimálně 74 °C po dobu alespoň 15 vteřin.
  10. CCP - kuřecí maso udržujeme při teplotě 70 °C po dobu maximálně 4 hodin.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde