Kuřecí stehna s kostí potřeme rostlinným olejem a osolíme.
Konvektomat nastavíme na pečení (horký vzduch), teplotu na 190 °C, vlhkost na 0 % (otevřená klapka) čas na 30 minut, ventilátor na maximum a necháme předehřát.
Kuřecí stehna s kostí vložíme na mělkou gastro nádobu kůží nahoru a vložíme do konvektomatu.
Po 30 minutách bude kůže křupavá a opečená dozlatova.
Konvektomat necháme nastavený na pečení, teplotu snížíme na 100 °C, vlhkost necháme na 0 %, čas nastavíme na 20 minut, ventilátor necháme na maximum a stehno necháme dopéct.
Hotové kuřecí stehno použijeme do vybraného receptu, nebo udržujeme v konvektomatu.
Nastavení konvektomatu pro udržování upečeného kuřecího stehna s kostí a kůží.
Teplota 70 °C, vlhkost 0 %, ventilátor na maximum, čas na maximálně 4 hodiny.
CCP - vnitřní teplota kuřecího masa musí být minimálně 74 °C po dobu alespoň 15 vteřin.
CCP - kuřecí maso udržujeme při teplotě 70 °C po dobu maximálně 4 hodin.