Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Slávky na víně se zázvorem, feferonkou a tymiánem
Slávky na víně se zázvorem, feferonkou a tymiánem
Kalkulace receptu
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 500 g (slávky))
25
g
50
g
25
g
25
g
10
g
10
g
10
g
100
g
200
g
500
g
25
g
3
g
10
g
3
g
1
g
Olivový olej
Cibule žlutá
Mrkev čerstvá
Řapíkatý celer
Zázvor
Feferonka červená
Česnek celý
Bílé víno suché
Zeleninový vývar
Mušle slávky
Máslo
Tymián čerstvý
Plocholistá petržel
Sůl
Pepř černý mletý
25
g
Olivový olej
50
g
Cibule žlutá
25
g
Mrkev čerstvá
25
g
Řapíkatý celer
10
g
Zázvor
10
g
Feferonka červená
10
g
Česnek celý
100
g
Bílé víno suché
200
g
Zeleninový vývar
500
g
Mušle slávky
25
g
Máslo
3
g
Tymián čerstvý
10
g
Plocholistá petržel
3
g
Sůl
1
g
Pepř černý mletý
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Pracovní postup
Slávky důkladně propláchneme v čerstvé studené vodě, rozbité slávky vyhodíme
Slávky necháme stát několik minut při pokojové teplotě. Když na otevřené mušle poklepeme, měly by se pomalu zavřít. Mušle, které se nezavřou, vyhodíme
Indukci nastavte na střední intenzitu (5 z 9) a nechte rozehřát hrnec s olivovým olejem, cca 2 minuty
Do rozehřátého olivového oleje dejte restovat mrkev, řapíkatý celer a cibuli, cca 4 minuty, nechceme získat žádnou barvu
Do orestované zeleniny přidáme zázvor, feferonku a česnek a nechám restovat další 2 minuty
Do zeleniny přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol, cca 2 minuty
Pak přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu, necháme vařit 2 minuty
Do horkého vývaru se zeleninou přidáme očištěné slávky a přiklopíme, necháme vařit 4 minuty pod pokličkou
Sundáme pokličku, vypneme indukci, přidáme máslo, tymián a plocholistou petržel a promícháme.
Máslo necháme rozpustit, dochutíme solí a pepřem, opět promícháme
Servírujeme s čerstvým pečivem
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde