Těsto na čerstvou pastu

Těsto na čerstvou pastu

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 150 g)

  • 1000 g Mouka Semolina
  • 2 ks Vejce
  • 460 g Vaječné žloutky pasterizované
  • 80 g Mléko plnotučné
  • 32 g Olej olivový

Související videokurzy

Jak připravit čerstvé těstoviny

01 | Jak připravit čerstvé těstoviny

9 video bloků 15 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Nejdříve navážíme všechny mokré ingredience (vejce, žloutek, mléko, olej) a dáme do spod míchací misky.
  2. Pak navážíme mouku a dáme do mísky na mokré ingredience.
  3. Hákem hněteme na nízkou rychlost 10 minut
  4. Těsto rozdělíme na porce po 250 g a těsně zabalíme do potravinové fólie.
  5. Těsto dáme do lednice a necháme odpočinou alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde