Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Tmavá jíška
Tmavá jíška
Kalkulace receptu
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 100 g)
1000
g
648
g
Máslo
Mouka hladká
1000
g
Máslo
648
g
Mouka hladká
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Základy jíšky
5 video bloků
6 minut
Pracovní postup
Příprava
Multifunkční pánev nastavíme na pečení, teplotu nastavíme na 160 °C
Když je pánev rozehřátá, přidáme máslo, které necháme rozpustit
Do rozpuštěného másla přidáme mouku a pravidelně promícháváme, aby se jíška opékala rovnoměrně
Když jíška začne získávat světle hnědou oříškovou barvu, pánev vypneme a jíšku slijeme
Jíšku při chladnutí stále promícháváme
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde