Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170°C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
Do pánve nalijeme olivový olej a ten necháme rozehřát.
Do oleje přidáme cibuli, mrkev a řapíkatý celer a necháme restovat cca 4 minuty při 170 °C, tak, aby zelenina nezískala žádnou barvu a jen zesklovatěla. V této fázi se ze zeleniny vypařuje voda.
Teplotu snížíme na 160 °C a zeleninu restujeme další 4 minuty. Pak přidáme česnek a restujeme další 2 minuty.
Teplotu pánve snížíme na 120 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 1 minutu.
Do zeleniny s protlakem přidáme loupaná rajčata včetně tomatové šťávy a vody (můžeme také pro lepší chuť nahradit zeleninovým vývarem) a vše promícháme. Do omáčky přidáme celou skořici.
Teplotu pánve snížíme na 100 °C, čas nastavíme na 45 minut, přiklopíme a necháme pozvolna vařit, občas promícháme.
Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a nastrouhanou skořicí.
Omáčku můžeme nechat hrubou jak je, nebo ji můžeme propasírovat pro hladkou konzistenci.
Pro zchlazování a skladování
Hotovou omáčku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
CCP - Omáčku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
CCP - Zmraženou omáčku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
CCP - Omáčka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.