Cibuli nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm. Mrkev a cuketu nakrájíme na nudličky široké cca 3 mm, česnek nakrájíme na tenké plátky a rajčata nakrájíme na kostky 1 x 1 cm.
Fazole rozmačkáme nebo rozmixujeme do hrubé pasty tak, aby v pastě zůstaly kousky fazolí.
Sýr nastrouháme na hrubo.
Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
Do rozehřáté pánve nalijeme rostlinný olej a tan také necháme rozehřát.
Do rozehřátého oleje dáme restovat nejdříve mrkev a cuketu, přibližně 4 minuty. U zeleniny nechceme získat barvu, jen ji chceme zesklovatět.
Do restované mrkve a cukety přidáme cibuli a necháme restovat další 4 minty.
Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme česnek. Vše necháme restovat dalších 5 minut.
Teplotu snížíme na 140 °C a do zeleniny přidáme nakrájená rajčata a necháme povařit další 2 minuty.
Směs zeleniny vyndáme a necháme vychladnout.
HACCP, CCP: Zelenina může vychladnout na 21 °C do 2 hodin.
Na čistý pracovní stůl si naskládáme tortilly, které potřeme hrubou fazolovou pastou.
Na fazolovou pastu nasypeme 20 gramů (1 porce) nastrouhaného sýra.
Do první třetiny tortilly dáme zeleninovou směs, kterou posypeme dalšími 20 gramy nastrouhaného sýra.
Tortillu těsně zabalíme a na plech naskládáme ta, aby byl konec tortilly vždy vespod, aby se nám trotilla při pečení neotevírala.
Konvektomat nastavíme na horký vzduch, teplotu nastavíme na 190 °C, čas na 10 minut, vlhkost na 0 % a ventilátor na maximální otáčky a plech s tortillami dáme péct.
Hotové tortilly udržujeme v konvektomatu nastaveném na teplotu 80 °C, vlhkost na 0 %.
HACCP pro přímý výdej
CCP: Hotové tortilly udržujeme při teplotě min 60 °C, ideálně při teplotě 80 °C.