Hamburger housky (Chef Lara Toronto)

Hamburger housky (Chef Lara Toronto)

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 130g)

  • 375 g Hladká mouka
  • 8 g Sůl
  • 15 g Cukr
  • 16 g Droždí čerstvé
  • 167 g Plnotucne mleko
  • 38 g Máslo
  • 50 g Teplá voda
  • 1 ks Vejce

Související videokurzy

Stádia pečení chleba a pečiva

01 | Stádia pečení chleba a pečiva

8 video bloků 19 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Do nádoby na hnětení dáme mléko, povolené máslo a teplou vodu (35°C).
  2. Smícháme suché ingredience (mouka, cukr a sůl) a až po jejich důkladném promíchání přidáme droždí
  3. Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience.
  4. Nádobu na hnětení upevním do robota, použijeme hák a na středně nízkou rychlost necháme hníst po dobu 10 minut.
  5. Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 30 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
  6. Z těsta naporcujeme 130g porce a vyválíme z nich jednotlivé bochánky.
  7. Bochánky poklademe na plech s pečícím papírem nebo s odlučovačem a s dostatečnými odstupy necháme nakynout při pokojové teplotě.
  8. Po nakynutí potřeme bochánky vaječným žloutkem a případně můžeme posypat sezamovým semínkem.
  9. Dáme péct do trouby předehřáté na 180°C a necháme péct dozlatova (přibližně 20 - 25 minutes).
  10. Housky necháme zchladnout a skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde