Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Hamburger housky (Chef Lara Toronto)
Hamburger housky (Chef Lara Toronto)
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 130g)
375
g
8
g
15
g
16
g
167
g
38
g
50
g
1
ks
Hladká mouka
Sůl
Cukr
Droždí čerstvé
Mléko plnotučné
Máslo
Teplá voda
Vejce
375
g
Hladká mouka
8
g
Sůl
15
g
Cukr
16
g
Droždí čerstvé
167
g
Mléko plnotučné
38
g
Máslo
50
g
Teplá voda
1
ks
Vejce
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Stádia pečení chleba a pečiva
8 video bloků
19 minut
Pracovní postup
Příprava
Do nádoby na hnětení dáme mléko, povolené máslo a teplou vodu (35°C).
Smícháme suché ingredience (mouka, cukr a sůl) a až po jejich důkladném promíchání přidáme droždí
Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience.
Nádobu na hnětení upevním do robota, použijeme hák a na středně nízkou rychlost necháme hníst po dobu 10 minut.
Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 30 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
Z těsta naporcujeme 130g porce a vyválíme z nich jednotlivé bochánky.
Bochánky poklademe na plech s pečícím papírem nebo s odlučovačem a s dostatečnými odstupy necháme nakynout při pokojové teplotě.
Po nakynutí potřeme bochánky vaječným žloutkem a případně můžeme posypat sezamovým semínkem.
Dáme péct do trouby předehřáté na 180°C a necháme péct dozlatova (přibližně 20 - 25 minutes).
Housky necháme zchladnout a skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde