Hamburger bulky (Martin Hanus)

Hamburger bulky (Martin Hanus)

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 120 g)

  • 1000 g Pšeničná mouka hladká
  • 100 g Máslo
  • 40 g Cukr krupice
  • 42 g Droždí čerstvé
  • 21 g Sůl
  • 3 ks Vejce
  • 447 g Mléko plnotučné
  • 133 g Teplá voda
  • 3 ks Vaječný žloutek
  • 15 g Sezamové semínko bílé

Související videokurzy

Stádia pečení chleba a pečiva

01 | Stádia pečení chleba a pečiva

8 video bloků 19 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Do nádoby na hnětení dáme mléko, povolené máslo, 3 celá vejce (cca 150g) a teplou vodu (35°C).
  2. Smícháme suché ingredience (mouka, cukr a sůl) a až po jejich důkladném promíchání přidáme droždí. 
  3. Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience. 
  4. Nádobu na hnětení upevníme do robota, použijeme hák a na středně nízkou rychlost necháme míchat po dobu 10 minut.
  5. Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 30 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
  6. Z těsta naporcujeme 130g porce a vyválíme z nich jednotlivé bochánky.
  7. Bochánky poklademe na plech s pečícím papírem nebo s odlučovačem a s dostatečnými odstupy necháme nakynout při pokojové teplotě. 
  8. Po nakynutí potřeme bochánky vaječným žloutkem a případně můžeme posypat sezamovým semínkem. 
  9. Dáme péct do konvektomatu předehřátého na 180°C, čas nastavíme na 25 minut, vlhkost 100 % a vrtuli nastavíme na minimum a necháme péct dozlatova.
  10. Po upečení necháme housky zchladnout a skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli. 
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde