Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Hamburger bulky (Martin Hanus)
Hamburger bulky (Martin Hanus)
Kalkulace receptu
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 120 g)
1000
g
100
g
40
g
42
g
21
g
3
ks
447
g
133
g
3
ks
15
g
Pšeničná mouka hladká
Máslo
Cukr krupice
Droždí čerstvé
Sůl
Vejce
Mléko plnotučné
Teplá voda
Vaječný žloutek
Sezamové semínko bílé
1000
g
Pšeničná mouka hladká
100
g
Máslo
40
g
Cukr krupice
42
g
Droždí čerstvé
21
g
Sůl
3
ks
Vejce
447
g
Mléko plnotučné
133
g
Teplá voda
3
ks
Vaječný žloutek
15
g
Sezamové semínko bílé
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Stádia pečení chleba a pečiva
8 video bloků
19 minut
Pracovní postup
Příprava
Do nádoby na hnětení dáme mléko, povolené máslo, 3 celá vejce (cca 150g) a teplou vodu (35°C).
Smícháme suché ingredience (mouka, cukr a sůl) a až po jejich důkladném promíchání přidáme droždí.
Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience.
Nádobu na hnětení upevníme do robota, použijeme hák a na středně nízkou rychlost necháme míchat po dobu 10 minut.
Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 30 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
Z těsta naporcujeme 130g porce a vyválíme z nich jednotlivé bochánky.
Bochánky poklademe na plech s pečícím papírem nebo s odlučovačem a s dostatečnými odstupy necháme nakynout při pokojové teplotě.
Po nakynutí potřeme bochánky vaječným žloutkem a případně můžeme posypat sezamovým semínkem.
Dáme péct do konvektomatu předehřátého na 180°C, čas nastavíme na 25 minut, vlhkost 100 % a vrtuli nastavíme na minimum a necháme péct dozlatova.
Po upečení necháme housky zchladnout a skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde