Boloňské ragů z čočky a hub

Boloňské ragů z čočky a hub

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 200 g)

  • 150 g Cibule žlutá
  • 75 g Řapíkatý celer
  • 75 g Mrkev oranžová čerstvá
  • 20 g Česnek loupaný
  • 900 g Čočka beluga vařená
  • 100 g Hnědé žampiony čerstvé
  • 1200 g Rajčata loupaná San Marzano
  • 70 g Rajčatový protlak doppio
  • 200 ml Víno červené suché
  • 2000 ml Tmavý zeleninový vývar - základní
  • 60 ml Rostlinný olej (řepkový)
  • 12 g Sůl

Související videokurzy

Jak připravit čerstvé těstoviny

01 | Jak připravit čerstvé těstoviny

9 video bloků 15 minut

Jak uvařit sušené luštěniny

02 | Jak uvařit sušené luštěniny

5 video bloků 13 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Multifunkční pánev nastavíme na pečení, teplotu na 175 °C a necháme rozehřát, pak přidáme rostlinný olej a ten také necháme rozehřát. restujeme mrkev společně se řapíkatým celerem
  2. Do rozehřátého oleje přidáme mrkev a řapíkatý celer nakrájený na kostičky 2 x 2 cm a restujeme 3 minuty.
  3. Pak přidáme cibuli a restujeme další 4 minuty.
  4. Teplotu snížíme na 170 a přidáme houby nakrájené na kostičky 2 x 2 cm a česnek nakrájený na tenké plátky a restujeme další 3 minuty.
  5. Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme rajčatový protlak, který restujeme další 1 minutu.
  6. Teplotu snížíme na 120 °C a přilijeme červené víno, ze kterého necháme vyvařit alkohol, cca 2 minuty.
  7. Přidáme loupaná rajčata a necháme vařit 2 minuty.
  8. Vše podlijeme tmavým zeleninovým vývarem.
  9. Teplotu snížíme na 100 °C a vaříme 10 min při zavřené pánvi.
  10. Z uvařené čočky odebereme cca 100 g, které rozmixujeme dohladka.
  11. Zbytek uvařené čočky přidáme do ragů a necháme povařit cca 2 minuty.
  12. Na závěr ragů zahustíme rozmixovanou čočkou a povaříme další 2 minuty.
  13. Zchlazení ragů
  14. CCP - Ragů zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  15. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  16. CCP - Zmražené ragů skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
  17. Přímý výdej teplého vývaru po uvaření (bez kroku zchlazování)
  18. CCP - Ragů po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ho udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde