Multifunkční pánev nastavíme na pečení, teplotu na 175 °C a necháme rozehřát, pak přidáme rostlinný olej a ten také necháme rozehřát. restujeme mrkev společně se řapíkatým celerem
Do rozehřátého oleje přidáme mrkev a řapíkatý celer nakrájený na kostičky 2 x 2 cm a restujeme 3 minuty.
Pak přidáme cibuli a restujeme další 4 minuty.
Teplotu snížíme na 170 a přidáme houby nakrájené na kostičky 2 x 2 cm a česnek nakrájený na tenké plátky a restujeme další 3 minuty.
Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme rajčatový protlak, který restujeme další 1 minutu.
Teplotu snížíme na 120 °C a přilijeme červené víno, ze kterého necháme vyvařit alkohol, cca 2 minuty.
Přidáme loupaná rajčata a necháme vařit 2 minuty.
Vše podlijeme tmavým zeleninovým vývarem.
Teplotu snížíme na 100 °C a vaříme 10 min při zavřené pánvi.
Z uvařené čočky odebereme cca 100 g, které rozmixujeme dohladka.
Zbytek uvařené čočky přidáme do ragů a necháme povařit cca 2 minuty.
Na závěr ragů zahustíme rozmixovanou čočkou a povaříme další 2 minuty.
Zchlazení ragů
CCP - Ragů zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
CCP - Zmražené ragů skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
Přímý výdej teplého vývaru po uvaření (bez kroku zchlazování)
CCP - Ragů po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ho udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.