Smícháme suché ingredience (mouka, cukr a sůl), přidáme změklé máslo, promícháme a až na závěr přidáme droždí.
Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience, tedy na mléko.
Nádobu na hnětení upevníme do robota, použijeme hák a na nízkou rychlost necháme míchat po dobu 10 minut.
Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 60 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
Těsto na pomoučněném válu válečkem vyválíme na plát tlurstý 1,5 - 2 cm.
Z plátu těsta vykrojíme kolečka budoucích muffinů. Velikost vykrajovátka by měla být cca 8 - 9 cm, záleží na velikosti, kterou požadujeme.
Vykrojené muffiny dáme na plech pomoučněný semolinovou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 30 minut nakynout.
Sporák nastavíme na střední intenzitu (4 z 8) a litinovou plochou pánec necháme rozehřát 8 minut. Do pánve nalijeme rostlinný olej, stačí jen takové množství,aby pánev byla dostatečně mastná.
Vykynuté muffiny dáváme na rozehřátou litinovou pánev nejdříve pomoučněnou stranou a necháme opékat 7 minut na jedné straně a pak 7 minut na druhé straně.
Muffiny se musejí opákat pozvolně tak, aby postupně získávali jen lehce zlatavou barvu.
Po upečení necháme muffiny vychladnout na mřížce a skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli.