Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Čočková polévka (čočka červená)
Čočková polévka (čočka červená)
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 250 ml)
300
ml
1000
g
300
g
150
g
800
g
800
g
2000
g
80
g
40
g
10
L
40
g
10
g
10
g
Rostlinný olej (řepkový)
Cibule žlutá
Slanina
Česnek loupaný
Mrkev oranžová čerstvá
Brambora moučná C
Čočka červená neloupaná Probio vařená
Rajčatový protlak doppio
Paprika sladká Rubino Wiberg
Tmavý zeleninový vývar - základní
Sůl
Pepř černý celý
Majoránka sušená
300
ml
Rostlinný olej (řepkový)
1000
g
Cibule žlutá
300
g
Slanina
150
g
Česnek loupaný
800
g
Mrkev oranžová čerstvá
800
g
Brambora moučná C
2000
g
Čočka červená neloupaná Probio vařená
80
g
Rajčatový protlak doppio
40
g
Paprika sladká Rubino Wiberg
10
L
Tmavý zeleninový vývar - základní
40
g
Sůl
10
g
Pepř černý celý
10
g
Majoránka sušená
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Krémové polévky ze zeleniny a luštěnin
5 video bloků
8 minut
Pracovní postup
Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180°C, čas na 30 minut a necháme předehřát.
Do pánve nalijeme rostlinný olej, který také necháme předehřát.
Gazdovskou slaninu, cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
Ve chvíli, kdy je pánev rozehřátá, přidáme gazdovskou slaninu, cibuli, mrkev a brambory a necháme restovat do lehce zlatavé barvy, cca 5 minut.
K restované zelenině a slanině přidáme česnek a necháme restovat další 2 minuty.
Teplotu pánve snížíme na 160 °C, přidáme čočku belugu, rajčatový protlak a sladkou papriku a restujeme další 1 minutu.
Teplotu pánve snížíme na 100 °C a celý orestovaný základ zalijeme tmavým zeleninovým vývarem.
Polévku necháme vařit 20 minut, aby změkly brambory a čočka v propojily se veškeré chutě polévky.
Na závěr do polévky přidáme sušenou majoránku a promícháme.
Hotovou polévku můžeme servírovat jak je, nebo můžeme rozmixovat dohladka ponorným mixérem, abychom získali jemný krém.
Polévku dochutíme solí a pepřem.
Pro zchlazování a skladování
Hotovou polévku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
CCP - Polévku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
CCP - Zmraženou polévku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
CCP - Polévka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde