Čočková polévka (čočka červená)

Čočková polévka (čočka červená)

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 250 ml)

Související videokurzy

Krémové polévky ze zeleniny a luštěnin

01 | Krémové polévky ze zeleniny a luštěnin

5 video bloků 8 minut

Pracovní postup

 
  1. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180°C, čas na 30 minut a necháme předehřát.
  2. Do pánve nalijeme rostlinný olej, který také necháme předehřát.
  3. Gazdovskou slaninu, cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
  4. Ve chvíli, kdy je pánev rozehřátá, přidáme gazdovskou slaninu, cibuli, mrkev a brambory a necháme restovat do lehce zlatavé barvy, cca 5 minut.
  5. K restované zelenině a slanině přidáme česnek a necháme restovat další 2 minuty.
  6. Teplotu pánve snížíme na 160 °C, přidáme čočku belugu, rajčatový protlak a sladkou papriku a restujeme další 1 minutu.
  7. Teplotu pánve snížíme na 100 °C a celý orestovaný základ zalijeme tmavým zeleninovým vývarem.
  8. Polévku necháme vařit 20 minut, aby změkly brambory a čočka v propojily se veškeré chutě polévky.
  9. Na závěr do polévky přidáme sušenou majoránku a promícháme.
  10. Hotovou polévku můžeme servírovat jak je, nebo můžeme rozmixovat dohladka ponorným mixérem, abychom získali jemný krém.
  11. Polévku dochutíme solí a pepřem.
  12. Pro zchlazování a skladování
  13. Hotovou polévku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
  14. CCP - Polévku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  15. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  16. CCP - Zmraženou polévku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
  17. Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
  18. CCP - Polévka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde