Houbové risotto

Houbové risotto

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 300 g)

  • 1 porce Předvařené základní risotto
  • 200 ml Kuřecí vývar
  • 20 ml Olivový olej
  • 60 g Houby (hřiby)
  • 20 g Máslo
  • 20 g Sýr Grana Padano
  • 5 g Pažitka

Související videokurzy

Vaření rýže - risotto metoda

01 | Vaření rýže - risotto metoda

8 video bloků 19 minut

Vaření rýže - variace risotta

02 | Vaření rýže - variace risotta

3 video bloků 7 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. V přípravě je potřeba si předvařit záklaní risotto z kuřecího vývaru (receptura základní risotto) .
  2. V přípravě je potřeba si uvařit základní kuřecí vývar (receptura světlý kuřecí vývar).
  3. Připravit a nakrájet houby na plátky.
  4. Připravit a nakrájet pažitku najemno.
  5. Nastrouhat sýr grana padano.
  6. Připravit hoblinky sýru grana padano.
Expedice
  1. Sporák nastavíme na střední intenzitu, pánev s tlustým dnem necháme zahřát a přidáme olivový olej, který také necháme zahřát.
  2. Do rozehřátého oleje přidáme houby, které osolíme a necháme orestovat dozlatova.
  3. Do orestovaných hub přilijeme naběračku kuřecího vývaru a necháme zahřát.
  4. Do horkého vývaru s houbami přidáme studené předvařené risotto a důkladně promícháme, necháme vařit dokud se vývar nevstřebá do rýže.
  5. Postupně přiléváme horký kuřecí vývar naběračku po naběračce dokud není rýže uvařená al dente.
  6. Když je risotto hotové, sundáme ho ze sporáku, přidáme máslo a parmazán, promícháme, přiklopíme a necháme 2 minuty odpočinout.
  7. Risotto důkladně promícháme, abychom jej provzdušnili a dochutíme solí a pepřem.
  8. Servírujeme na předehřátém pasta talíři a ozdobíme pažitkou a hoblinkami sýru grana padano.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde