Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Houbové risotto
Houbové risotto
Kalkulace receptu
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 300 g)
1
porce
200
ml
20
ml
60
g
20
g
20
g
5
g
Předvařené základní risotto
Tmavý kuřecí vývar
Olivový olej
Houby (hřiby)
Máslo
Sýr Grana Padano
Pažitka
1
porce
Předvařené základní risotto
200
ml
Tmavý kuřecí vývar
20
ml
Olivový olej
60
g
Houby (hřiby)
20
g
Máslo
20
g
Sýr Grana Padano
5
g
Pažitka
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Vaření rýže - risotto metoda
8 video bloků
19 minut
Přehrát ukázku
02 | Vaření rýže - variace risotta
3 video bloků
7 minut
Pracovní postup
Příprava
V přípravě je potřeba si předvařit záklaní risotto z kuřecího vývaru (receptura základní risotto) .
V přípravě je potřeba si uvařit základní kuřecí vývar (receptura světlý kuřecí vývar).
Připravit a nakrájet houby na plátky.
Připravit a nakrájet pažitku najemno.
Nastrouhat sýr grana padano.
Připravit hoblinky sýru grana padano.
Expedice
Sporák nastavíme na střední intenzitu, pánev s tlustým dnem necháme zahřát a přidáme olivový olej, který také necháme zahřát.
Do rozehřátého oleje přidáme houby, které osolíme a necháme orestovat dozlatova.
Do orestovaných hub přilijeme naběračku kuřecího vývaru a necháme zahřát.
Do horkého vývaru s houbami přidáme studené předvařené risotto a důkladně promícháme, necháme vařit dokud se vývar nevstřebá do rýže.
Postupně přiléváme horký kuřecí vývar naběračku po naběračce dokud není rýže uvařená al dente.
Když je risotto hotové, sundáme ho ze sporáku, přidáme máslo a parmazán, promícháme, přiklopíme a necháme 2 minuty odpočinout.
Risotto důkladně promícháme, abychom jej provzdušnili a dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme na předehřátém pasta talíři a ozdobíme pažitkou a hoblinkami sýru grana padano.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde