Italská frittata se zeleninou

Italská frittata se zeleninou

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce )

  • 30 ml Rostlinný olej (řepkový)
  • 100 g Cibule žlutá
  • 100 g Paprika červená čerstvá
  • 100 g Cuketa čerstvá
  • 100 g Rajčata
  • 30 g Česnek konfitovaný
  • 10 ks Vejce L
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Plocholistá petržel

Související videokurzy

Italská a španělská omeleta - frittata a tortilla

01 | Italská a španělská omeleta - frittata a tortilla

5 video bloků 11 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Indukci nastavíme na střední intenzitu (4 z 8) a rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem a průměrem 20 cm, alespoň 3 minuty.
  2. Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme rozehřát.
  3. Do rozehřátého olejeme dáme restovat cibuli nakrájenou na nudličky.
  4. Ve chvíli, kdy cibule začíná získávat zlatavou barvu, přidáme papriku a cuketu a také restujeme dozlatova.
  5. Potom do pánve přidáme rajčata nakárjená na kostičky a restujeme dokud se noodpaří veškrá tekutina z rajčat.
  6. Mezitím se v misce rozmícháme vejce, do kterých přidáme sůl a pepř a mléko.
  7. Do orestované zeleniny přilijeme rozmíchaná a ochucená vejce.
  8. Vše neustále mícháme, aby se nám ve vajíčkách neudělaly cucky. Vajíčka musí zůstat krémová a tekutá.
  9. Mezitím si konvektomat nastavíme na horký vzduch a rozehřejeme na 180°C.
  10. Pánvičku s krémovými a tekutými míchanými vajíčky se zeleninou dáme do konvektomatu péct na 12 - 15 minut.
  11. "Vajíčka by měla na povrchu získat zlatavou barvu a měla by ""vyběhnout"" z pánvičky. "
  12. Pánev vyndáme z konvektomatu a necháme vychladnout.
  13. Hotovou frittatu nakrájíme na 4 ks (trojúhelníky) a můžeme servírovat samotné nebo s vybraným salátkem.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde