Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Italská frittata se zeleninou
Italská frittata se zeleninou
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce )
30
ml
100
g
100
g
100
g
100
g
30
g
10
ks
50
ml
5
g
2
g
10
g
Rostlinný olej (řepkový)
Cibule žlutá
Paprika červená čerstvá
Cuketa čerstvá
Rajčata čerstvá
Česnek konfitovaný
Vejce L
Mléko polotučné
Sůl
Pepř černý mletý
Plocholistá petržel
30
ml
Rostlinný olej (řepkový)
100
g
Cibule žlutá
100
g
Paprika červená čerstvá
100
g
Cuketa čerstvá
100
g
Rajčata čerstvá
30
g
Česnek konfitovaný
10
ks
Vejce L
50
ml
Mléko polotučné
5
g
Sůl
2
g
Pepř černý mletý
10
g
Plocholistá petržel
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Italská a španělská omeleta - frittata a tortilla
5 video bloků
11 minut
Pracovní postup
Příprava
Indukci nastavíme na střední intenzitu (4 z 8) a rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem a průměrem 20 cm, alespoň 3 minuty.
Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme rozehřát.
Do rozehřátého olejeme dáme restovat cibuli nakrájenou na nudličky.
Ve chvíli, kdy cibule začíná získávat zlatavou barvu, přidáme papriku a cuketu a také restujeme dozlatova.
Potom do pánve přidáme rajčata nakárjená na kostičky a restujeme dokud se noodpaří veškrá tekutina z rajčat.
Mezitím se v misce rozmícháme vejce, do kterých přidáme sůl a pepř a mléko.
Do orestované zeleniny přilijeme rozmíchaná a ochucená vejce.
Vše neustále mícháme, aby se nám ve vajíčkách neudělaly cucky. Vajíčka musí zůstat krémová a tekutá.
Mezitím si konvektomat nastavíme na horký vzduch a rozehřejeme na 180°C.
Pánvičku s krémovými a tekutými míchanými vajíčky se zeleninou dáme do konvektomatu péct na 12 - 15 minut.
"Vajíčka by měla na povrchu získat zlatavou barvu a měla by ""vyběhnout"" z pánvičky. "
Pánev vyndáme z konvektomatu a necháme vychladnout.
Hotovou frittatu nakrájíme na 4 ks (trojúhelníky) a můžeme servírovat samotné nebo s vybraným salátkem.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde