Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 180 °C, vlhkost na 80 %, čas na 30 minut.
Na pečící plech naskládáme červenou papriku nakrájenou na obdélníky a její povrch potřeme tenkou vrstvou řepkového rostlinného oleje.
Na další pečící plech naskládáme rajčata nakrájená na 1 cm silná kolečka, povrch opět potřeme tenkou vrstvou řepkového rostlinného oleje.
Papriku a rajčata dáme péct do zlatavé barvy na povrchu. Po opečení do zlatova vyndáme plechy s rajčaty a paprikou a připravíme si na přidání do omáčky.
Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180°C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
Do pánve nalijeme olej a ten necháme rozehřát.
Do oleje přidáme cibuli a tu necháme restovat cca 4 minuty při 180 °C, v tuto chvíli se z cibule vypařuje voda.
Teplotu snížíme na 170 °C a cibuli restujeme další 3 minuty.
Teplotu snížíme na 160°C a restujeme další 3 monuty nebo do zlatavé barvy. Ve chvíli, kde je cibule orestovaná do zlatova, slijeme přebytečný olej.
Teplotu pánve snížíme na 120 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 1 minutu.
Do cibule s protlakem přidáme mletou papriku a jen krátce zarestujeme, cca 30 vteřin.
Do základu nalijeme kuřecí vývar, přidáme opečenou papriku a rajčata a vše promícháme.
Pánev necháme nastavenou na pečení, teplotu nastavíme na 100 °C, čas nastavíme na 30 minut a omáčku necháme vařit.
Po provaření omáčky se zeleninou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Do provařené omáčky přilijeme smetanu, promícháme a pánev vypneme.
Omáčku dochutíme solí.
Pro zchlazování a skladování
Hotovou omáčku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
CCP - Omáčku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
CCP - Zmraženou omáčku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
CCP - Omáčka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.