Špagety s tuňákem, zeleninou a olivami

Špagety s tuňákem, zeleninou a olivami

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 435 g)

Související videokurzy

Jak správně krájet

01 | Jak správně krájet

9 video bloků 12 minut

Jak připravit čerstvé těstoviny

02 | Jak připravit čerstvé těstoviny

9 video bloků 15 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Cibuli nakrájíme na nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, rajčata nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Plocholistou petržel nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme na čtvrtiny.
  2. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 20 minut a necháme rozehřát.
  3. Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej a tan také necháme rozehřát.
  4. Do rozehřátého oleje dáme restovat nejdříve cibuli, přibližně 5 minuty. U zeleniny nechceme získat barvu, jen ji chceme zesklovatět.
  5. Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme česnek. Cibuli s česnekem necháme restovat dalších 5 minut, opět bez barvy, vše je potřeba jen zesklovatět.
  6. Do změklé zeleniny přilijeme rybí vývar, který necháme krátce zredukovat, přibližně 2 minuty. Rybí vývar můžeme nahradit zeleninovým vývarem, nebo vodou. S rybím vývarem ale budou těstoviny chuťově výraznější.
  7. Teplotu snížíme na 140 °C a do zeleniny s vývarem přidáme tuňáka i s olejem, nakrájená rajčata, olivy a necháme povařit 2 minuty.
  8. Do hotové směsi zeleniny a tuňáka přidáme uvařené špagety společně s nasekanou petrželí a důkladně promícháme a osolíme.
  9. HACCP pro přímý výdej
  10. CCP: Uvařené špagety s tuňákem udržujeme při teplotě min 60 °C, ideálně při teplotě 70 - 75 °C.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde