Tortilla pšeničná s rybou a zeleninou

Tortilla pšeničná s rybou a zeleninou

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 300 g)

  • 10 ks Pšeničná tortilla 30 cm (90g)
  • 600 g Treska aljašská filé mražené
  • 400 g Cibule žlutá
  • 300 g Řapíkatý celer
  • 50 g Česnek loupaný
  • 300 g Mrkev oranžová čerstvá (umytá)
  • 200 g Rajčata čerstvá
  • 500 g Fazole bílé v rajčatové omáčce
  • 100 ml Olej olivový
  • 5 g Sůl

Související videokurzy

Jak opékat na pánvičce

01 | Jak opékat na pánvičce

7 video bloků 11 minut

Jak správně krájet

02 | Jak správně krájet

9 video bloků 12 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. HACCP - zmrazené filé z tresky umístíme do lednice nastavené na max 4 °C a necháme postupně přes noc rozmrazit.
  2. Cibuli nakrájíme na nudličky. Mrkev, řapíkatý celer a rajče nakrájíme na kostky 1 x 1 cm, česnek nakrájíme na tenké plátky.
  3. Fazole rozmačkáme nebo rozmixujeme do hrubé pasty tak, aby v pastě zůstaly kousky fazolí.
  4. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
  5. Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej a ten také necháme rozehřát.
  6. Do rozehřátého oleje dáme restovat nejdříve mrkev a řapíkatý celer, přibližně 4 minuty. U zeleniny nechceme získat barvu, jen ji chceme zesklovatět.
  7. Do restované mrkve a řapíkatého celeru přidáme cibuli a necháme restovat další 4 minty.
  8. Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme česnek. Vše necháme restovat dalších 5 minut.
  9. Teplotu snížíme na 140 °C a do zeleniny přidáme nakrájená rajčata, osolíme a necháme povařit další 2 minuty.
  10. Směs zeleniny vyndáme a necháme vychladnout.
  11. HACCP, CCP: Zelenina může vychladnout na 21 °C do 2 hodin.
  12. Příprava ryby:
  13. Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 60°C, čas na 5 minut, intenzitu páry na střední nastavení, ventilátor necháme běžet na plné otáčky a necháme předehřát.
  14. Rozmrazené filé z tresky umístíme na plechy a vložíme do předehřátého konvetkomatu.
  15. Po uvaření na páře filé vyndáme a natrháme do misky na větší kusy.
  16. Komletace tortill:
  17. Na čistý pracovní stůl si naskládáme tortilly (1 ks = 90 g), které potřeme hrubou fazolovou pastou na jedné polovině.
  18. Na stejnou poloviny s hrubou fazolovou pastou naskládáme orestovanou zeleninu.
  19. Na orestovanou zeleninu naskládáme rybu uvařenou na páře a natrhanou na větší kusy.
  20. Tortillu přehneme na půl a zavřeme.
  21. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 190 °C, čas na 8 minut a necháme rozehřát. Pánev potřeme rostlinným olejem.
  22. Přehnuté tortilly opékáme na každé straně 4 minuty do zlatavé barvy.
  23. Hotové tortilly udržujeme v konvektomatu nastaveném na pečení (horký vzduch), teplotu 80 °C, vlhkost na 0 %.
  24. HACCP pro přímý výdej
  25. CCP: Hotovou tortillu s rybou a zeleninou udržujeme při teplotě min 60 °C, ideálně při teplotě 70 - 80 °C.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde