Oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do konvektomatu v děrované gastronádobě.
Konvektomat nastavíme na vaření v páře, teplotu páry na 95°C, intenzitu páry na vysoké nastavení a čas na 50 minut.
Multifunkční pánev nastavíme na opékání a teplotu nastavíme na 140°C
Do pánve přidáme rostlinný olej a necháme ho zahřát
Do zahřátého rostlinného oleje přidáme najemno nakrájenou cibuli společně s hřebíčkem a necháme zpěnit po dobu 2 minut, cibule by neměla získat žádnou barvu.
Do zpěněné cibule nalijeme celé množství mléka
Multifunkční pánev necháme nastavenou na opékání a teplotu nastavíme na 90°C a čas na 60 minut.
Ochucené mléko necháme vařit po celou dobu při 90°C a občas promícháme.
Když je ochucené mléko hotové, přidáme muškátový oříšek a sůl a vše důkladně promícháme.
Na závěr scedíme, aby v mléce nezůstala cibule a hřebíček.
Uvařené brambory mezitím vyndáme z konvektomatu a lehce je rozmačkáme.
Takto rozmačkané brambory přidáme do ochuceného mléka a vše rozmixujeme.
Výsledná konzistence by měla být krémová a hladká.
Hotový bešemel zchladíme a skladujeme při max. 4°C.