Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Brokolicový krém z bešamelu - zahuštěný bramborou
Brokolicový krém z bešamelu - zahuštěný bramborou
Kalkulace receptu
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 200 ml)
10
L
4
kg
Bešamel - zahuštěný bramborou
Brokolice růžičky Bonduelle
10
L
Bešamel - zahuštěný bramborou
4
kg
Brokolice růžičky Bonduelle
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Základy jíšky
5 video bloků
6 minut
Přehrát ukázku
02 | Bešamel
6 video bloků
7 minut
Pracovní postup
Příprava
Brokolici, která je mražená přendáme do gastronádoby a umístíme přes noc do lednice nastavené na 4°C a necháme povolit.
Do multifunkční pánve nalijeme, nebo v ní necháme hotový základní bešamel a nastavíme ji na vaření, teplotu na 90°C a čas na 10 minut.
Ve chvíli, kdy je bešamel zahřátý na 90°C, přidáme brokolici a necháme povařit maximálně 5 minut, při delším vaření by brokolice začala šednout.
Když je bešamel s brokolicí opět zahřátý na 90°C, teplotu pánve přepneme na 70°C a polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.
V případě, že chceme mít polévku hladkou, můžeme ji postupně mixovat v kuchyňském mixéru s vyššími otáčkami.
Hotovou polévku udržujeme při teplotě 70°C a rovnou servírujeme.
Servírovat můžeme s opečeným chlebem nebo bramborovou slámou
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde