Brokolicový krém z bešamelu - zahuštěný bramborou

Brokolicový krém z bešamelu - zahuštěný bramborou

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 200 ml)

Související videokurzy

Základy jíšky

01 | Základy jíšky

5 video bloků 6 minut

Bešamel

02 | Bešamel

6 video bloků 7 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Brokolici, která je mražená přendáme do gastronádoby a umístíme přes noc do lednice nastavené na 4°C a necháme povolit.
  2. Do multifunkční pánve nalijeme, nebo v ní necháme hotový základní bešamel a nastavíme ji na vaření, teplotu na 90°C a čas na 10 minut.
  3. Ve chvíli, kdy je bešamel zahřátý na 90°C, přidáme brokolici a necháme povařit maximálně 5 minut, při delším vaření by brokolice začala šednout.
  4. Když je bešamel s brokolicí opět zahřátý na 90°C, teplotu pánve přepneme na 70°C a polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. V případě, že chceme mít polévku hladkou, můžeme ji postupně mixovat v kuchyňském mixéru s vyššími otáčkami.
  6. Hotovou polévku udržujeme při teplotě 70°C a rovnou servírujeme.
  7. Servírovat můžeme s opečeným chlebem nebo bramborovou slámou
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde