Dýňovo-cizrnové lívance s tvarohem a borůvkami

Dýňovo-cizrnové lívance s tvarohem a borůvkami

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 271,4 g)

  • 250 g Dýňové pyré Bonduelle
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 150 g Cizrna sous-vide Bonduelle
  • 20 g Máslo
  • 1 ks Vejce L
  • 10 g Kypřící prášek do pečiva
  • 40 g Cukr krystal
  • 10 g Sůl
  • 550 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí čerstvé
  • 150 ml Olej slunečnicový
  • 600 g Tvaroh tučný
  • 1 g Citronia sun Wiberg
  • 20 g Cukr krystal
  • 250 g Borůvky
  • 20 g Cukr moučka
  • 1 g Skořice mletá Wiberg

Související videokurzy

Jak opékat na pánvičce

01 | Jak opékat na pánvičce

7 video bloků 11 minut

Stádia pečení chleba a pečiva

02 | Stádia pečení chleba a pečiva

8 video bloků 19 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Cizrnu scedíme a rozmixujeme ji v polovičním množství polotučného mléka.
  2. Rozpustíme máslo a smícháme ho se zbytkem vlažného mléka a dýňovým pyré. Smícháme s cizrnou rozmixovanou v mléce a s vejcem.
  3. Vše nalijeme na dno míchací nádoby a přidáme všechy suché ingredience, tedy kypřící prášek, cuk, sůl, mouku a dorždí.
  4. Vyracujeme v řidší těsto, zakryjeme utěrkou nebo potravinářskou folií a necháme alespoň 45 vyzrát.
  5. Tvaroh promícháme s cukrem a s kořením citronia sun Wiberg.
  6. Poloviční množství borůvek rozvaříme na zkaramelizovaném cukru. Pak přidáme druhé množství borůvek a necháme vychladit.
  7. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180°C, nalijeme do ní olej a necháme rozehřát.
  8. Na rozehřáté pánvi opékáme lívance do zlatova z obou stran.
  9. Lívance servírujeme s tvarohem a borůvkovou omáčkou a lehce posypané moučkovým cukrem se skořicí.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde