Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Dýňovo-cizrnové lívance s tvarohem a borůvkami
Dýňovo-cizrnové lívance s tvarohem a borůvkami
Kalkulace receptu
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 271,4 g)
250
g
600
ml
150
g
20
g
1
ks
10
g
40
g
10
g
550
g
30
g
150
ml
600
g
1
g
20
g
250
g
20
g
1
g
Dýňové pyré Bonduelle
Mléko polotučné
Cizrna sous-vide Bonduelle
Máslo
Vejce L
Kypřící prášek do pečiva
Cukr krystal
Sůl
Mouka polohrubá
Droždí čerstvé
Rostlinný olej (slunečnicový)
Tvaroh tučný
Citronia sun Wiberg
Cukr krystal
Borůvky
Cukr moučka
Skořice mletá Wiberg
250
g
Dýňové pyré Bonduelle
600
ml
Mléko polotučné
150
g
Cizrna sous-vide Bonduelle
20
g
Máslo
1
ks
Vejce L
10
g
Kypřící prášek do pečiva
40
g
Cukr krystal
10
g
Sůl
550
g
Mouka polohrubá
30
g
Droždí čerstvé
150
ml
Rostlinný olej (slunečnicový)
600
g
Tvaroh tučný
1
g
Citronia sun Wiberg
20
g
Cukr krystal
250
g
Borůvky
20
g
Cukr moučka
1
g
Skořice mletá Wiberg
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Jak opékat na pánvičce
7 video bloků
11 minut
Přehrát ukázku
02 | Stádia pečení chleba a pečiva
8 video bloků
19 minut
Pracovní postup
Příprava
Cizrnu scedíme a rozmixujeme ji v polovičním množství polotučného mléka.
Rozpustíme máslo a smícháme ho se zbytkem vlažného mléka a dýňovým pyré. Smícháme s cizrnou rozmixovanou v mléce a s vejcem.
Vše nalijeme na dno míchací nádoby a přidáme všechy suché ingredience, tedy kypřící prášek, cuk, sůl, mouku a dorždí.
Vyracujeme v řidší těsto, zakryjeme utěrkou nebo potravinářskou folií a necháme alespoň 45 vyzrát.
Tvaroh promícháme s cukrem a s kořením citronia sun Wiberg.
Poloviční množství borůvek rozvaříme na zkaramelizovaném cukru. Pak přidáme druhé množství borůvek a necháme vychladit.
Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180°C, nalijeme do ní olej a necháme rozehřát.
Na rozehřáté pánvi opékáme lívance do zlatova z obou stran.
Lívance servírujeme s tvarohem a borůvkovou omáčkou a lehce posypané moučkovým cukrem se skořicí.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde