Multifunkční pánev nastavíme na opékání a teplotu na 180°C a necháme rozehřát
Do pánve nalijeme olej a ten necháme rozehřát.
Do oleje přidáme cibuli a necháme restovat 3 minuty na 180°C, pak teplotu snížíme na 170°C a restujeme další 4 minuty, teplotu snížíme na 160°C a restujeme dozlatova další 4 minuty. Nastavení časů restování při různých teplotách se může lišit dle množství restované cibule a velikosti a výkonu multifunkční pánve. Obecně se ale držíme pravidla, že v první fázi při teplotě 180°C z cibule odpařujeme vodu. Ve chvíli, kdy cibule začíná získávat barvu, teplotu snižujeme a postupně restujeme dozlatova.
Teplotu pánve necháme nastavenou na 160 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 2 minuty
Do cibule s protlakem přidáme mletou papriku a jen krátce zarestujeme, cca 30 vteřin
Do základu nalijeme kuřecí vývar a vše promícháme
Teplotu pánve snízíme na 100 °C a omáčku necháme vařit.
Do omáčky přidáme vychladlou tmavou jíšku a důkladně promícháme, omáčku necháme vařit minimálně dalších 40 minut, aby se jíška provařila
Omáčku rozmixujeme dohladka.
Do provařené omáčky přilijeme smetanu, promícháme a pánev vypneme.