Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Omáčka na paprice - zahuštěná jíškou
Omáčka na paprice - zahuštěná jíškou
Kalkulace receptu
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 200 ml)
290
g
1000
g
130
g
80
g
7000
g
350
g
500
g
50
g
Rostlinný olej (řepkový)
Cibule žlutá
Paprika Wiberg
Rajčatový protlak doppio concentrato
Kuřecí vývar
Tmavá jíška
Smetana
Sůl
290
g
Rostlinný olej (řepkový)
1000
g
Cibule žlutá
130
g
Paprika Wiberg
80
g
Rajčatový protlak doppio concentrato
7000
g
Kuřecí vývar
350
g
Tmavá jíška
500
g
Smetana
50
g
Sůl
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Základy jíšky
5 video bloků
6 minut
Přehrát ukázku
02 | Velouté
6 video bloků
7 minut
Pracovní postup
Příprava
Multifunkční pánev nastavíme na opékání a teplotu na 180°C a necháme rozehřát
Do pánve nalijeme olej a ten necháme rozehřát.
Do oleje přidáme cibuli a tu necháme restovat dozlatova, cca 12 - 15 minut
Teplotu pánve snížíme na 160 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 2 minuty
Do cibule s protlakem přidáme mletou papriku a jen krátce zarestujeme, cca 30 vteřin
Do základu nalijeme kuřecí vývar a vše promícháme
Teplotu pánve snízíme na 100 °C a omáčku necháme vařit.
Do omáčky přidáme vychladlou tmavou jíšku a důkladně promícháme, omáčku necháme vařit minimálně dalších 40 minut, aby se jíška provařila
Do provařené omáčky přilijeme smetanu, promícháme a pánev vypneme.
Omáčku dochutíme solí.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde