Omáčka na paprice - zahuštěná jíškou

Omáčka na paprice - zahuštěná jíškou

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 200 ml)

  • 290 g Rostlinný olej (řepkový)
  • 1000 g Cibule žlutá
  • 130 g Paprika Wiberg
  • 80 g Rajčatový protlak doppio concentrato
  • 7000 g Kuřecí vývar
  • 350 g Tmavá jíška
  • 500 g Smetana
  • 50 g Sůl

Související videokurzy

Základy jíšky

01 | Základy jíšky

5 video bloků 6 minut

Velouté

02 | Velouté

6 video bloků 7 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Multifunkční pánev nastavíme na opékání a teplotu na 180°C a necháme rozehřát
  2. Do pánve nalijeme olej a ten necháme rozehřát.
  3. Do oleje přidáme cibuli a tu necháme restovat dozlatova, cca 12 - 15 minut
  4. Teplotu pánve snížíme na 160 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 2 minuty
  5. Do cibule s protlakem přidáme mletou papriku a jen krátce zarestujeme, cca 30 vteřin
  6. Do základu nalijeme kuřecí vývar a vše promícháme
  7. Teplotu pánve snízíme na 100 °C a omáčku necháme vařit.
  8. Do omáčky přidáme vychladlou tmavou jíšku a důkladně promícháme, omáčku necháme vařit minimálně dalších 40 minut, aby se jíška provařila
  9. Do provařené omáčky přilijeme smetanu, promícháme a pánev vypneme.
  10. Omáčku dochutíme solí.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde