Opečené kuřecí prso a stehno s kůží

Opečené kuřecí prso a stehno s kůží

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 165g)

  • 660 g Kuře celé chlazené
  • 60 ml Rostlinný olej (řepkový)
  • 4 g Sůl

Související videokurzy

Jak opékat na pánvičce

01 | Jak opékat na pánvičce

7 video bloků 11 minut

Jak opékat ostatní steaková masa

02 | Jak opékat ostatní steaková masa

7 video bloků 11 minut

Pracovní postup

 
  1. Celé chlazené kuře vykostíme tak, abychom získali kuřecí prsa s kůží (bez panenky) a vykostěná kuřecí stehna s kůží.
  2. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180 °C, čas na 16 minut a necháme předehřát.
  3. Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme zahřát.
  4. Kuřecí prsa a stena potřeme rostlinným olejem a osolíme.
  5. Kuřecí prsa a stehna vložíme kůží dolů do rozehřáté pánve a necháme opékat, cca 12 minut, výsledný čas závisí na velikosti prsou a stehen.
  6. Mezitím nastavíme konvektomat na opékání, teplotu na 75 °C, čas ná stálý provoz, vlhkost na 50% a ventilátor necháme nastavený na plnou rychlost.
  7. Ve chvíli kdy jsou prsa i stehna opečená do zlatova, otočíme je a necháme opéct také z druhé strany, cca 4 minuty.
  8. Prsa i stehna vyndáme z multifunkční pánve a přendáme je kůží nahoru do konvektomatu, ideálně na mřížku, aby pod nimi mohl cirkulovat horký vzduch.
  9. Prsa i stehna necháme dojít v konvektomatu při teplotě 75 °C alespoň po dobu dalších 30 minut.
  10. Prsa i stehna udržujeme v konvektomatu při teplotě 70 °C v průběhu výdeje, maximálně ale 4 hodiny.
  11. Prsa i stehna zůstanou krásně šťavnatá.
  12. Zbylý skelet s kostí ze stehen, křídla a odřezky (váha z jednoho kuřete 1,3 kg bude cca 570g) použijeme na kuřecí vývar.
  13. Kuřecí panenky (1 ks = cca 35 g) použijeme na přípravu dalšího jídla dle potřeby.
  14. CCP - vnitřní teplota kuřecího masa musí být minimálně 74 °C po dobu alespoň 15 vteřin.
  15. CCP - kuřecí maso udržujeme při teplotě 70 °C po dobu maximálně 4 hodin.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde