Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Opečené kuřecí prso a stehno s kůží
Opečené kuřecí prso a stehno s kůží
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 165g)
660
g
60
ml
4
g
Kuře celé chlazené
Rostlinný olej (řepkový)
Sůl
660
g
Kuře celé chlazené
60
ml
Rostlinný olej (řepkový)
4
g
Sůl
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Jak opékat na pánvičce
7 video bloků
11 minut
Přehrát ukázku
02 | Jak opékat ostatní steaková masa
7 video bloků
11 minut
Pracovní postup
Celé chlazené kuře vykostíme tak, abychom získali kuřecí prsa s kůží (bez panenky) a vykostěná kuřecí stehna s kůží.
Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180 °C, čas na 16 minut a necháme předehřát.
Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme zahřát.
Kuřecí prsa a stena potřeme rostlinným olejem a osolíme.
Kuřecí prsa a stehna vložíme kůží dolů do rozehřáté pánve a necháme opékat, cca 12 minut, výsledný čas závisí na velikosti prsou a stehen.
Mezitím nastavíme konvektomat na opékání, teplotu na 75 °C, čas ná stálý provoz, vlhkost na 50% a ventilátor necháme nastavený na plnou rychlost.
Ve chvíli kdy jsou prsa i stehna opečená do zlatova, otočíme je a necháme opéct také z druhé strany, cca 4 minuty.
Prsa i stehna vyndáme z multifunkční pánve a přendáme je kůží nahoru do konvektomatu, ideálně na mřížku, aby pod nimi mohl cirkulovat horký vzduch.
Prsa i stehna necháme dojít v konvektomatu při teplotě 75 °C alespoň po dobu dalších 30 minut.
Prsa i stehna udržujeme v konvektomatu při teplotě 70 °C v průběhu výdeje, maximálně ale 4 hodiny.
Prsa i stehna zůstanou krásně šťavnatá.
Zbylý skelet s kostí ze stehen, křídla a odřezky (váha z jednoho kuřete 1,3 kg bude cca 570g) použijeme na kuřecí vývar.
Kuřecí panenky (1 ks = cca 35 g) použijeme na přípravu dalšího jídla dle potřeby.
CCP - vnitřní teplota kuřecího masa musí být minimálně 74 °C po dobu alespoň 15 vteřin.
CCP - kuřecí maso udržujeme při teplotě 70 °C po dobu maximálně 4 hodin.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde