Sádlo necháme povolit při pokojové teplotě. Mléko by mělo být vlažné.
Do nádoby na hnětení dáme mléko a 1 celé vejce (cca 50g).
Smícháme suché ingredience (mouka, cukr a sůl) a až po jejich důkladném promíchání přidáme droždí.
Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience.
Nádobu na hnětení upevníme do robota, použijeme hák a na středně nízkou rychlost necháme míchat po dobu 2 minuty.
Teprve v tuto chvíli přidáme do těsta sádlo a dále mícháme dalších 8 minut.
Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 30 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
Vyzrálé těsto rozválíme válečkem na placku tlustou cca 0,5 cm a rozdělíme ji na 8 stejných trojúhelníků.
Z trojúhelníků svineme loupáky.
Loupáky umístíme s dostatečným rozestupem na pomaštěný plech nebo na plech s pečícím papírem a necháme je vykynout přikryté utěrkou, cca 30 - 40 minut.
Po nakynutí potřeme loupáky vaječným žloutkem a posypeme mákem.
Dáme péct do konvektomatu předehřátého na 180°C, čas nastavíme na 25 minut, vlhkost 100 % a vrtuli nastavíme na minimum a necháme péct do kaštanové barvy.
Po upečení necháme loupáky zchladnout a skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli.