Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Vejce Royale
Vejce Royale
Kalkulace receptu
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 1)
1
ks
2
ks
40
g
60
g
1
g
5
ml
Anglický muffin
Vejce pošírované
Losos uzený
Holandská omáčka
Kopr čerstvý
Olej olivový
1
ks
Anglický muffin
2
ks
Vejce pošírované
40
g
Losos uzený
60
g
Holandská omáčka
1
g
Kopr čerstvý
5
ml
Olej olivový
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Holandská omáčka
7 video bloků
9 minut
Přehrát ukázku
02 | Vejce - anatomie, vařená, pečená, míchaná, pošírovaná
6 video bloků
18 minut
Pracovní postup
Příprava
Nerezovou, litinovou nebo plechovou pánev necháme rozehřát na střední intenzitu (5 z 8), to bude trvat 4 - 5 minut, dle tloušťky dna pánve.
Anglický muffin rozkrojíme podélně na dvě půlky.
Do pánve kápneme několik kapek olivového oleje a muffin opečeme na rozříznuté straně rovnoměrně a dozlatova tak, aby byl povrch křupavý.
Na opečený muffin dáme plátky uzeného lososa.
Na muffin s lososem dáme pošírované vejce a to přelijeme holandskou omáčkou.
Na závěr ozdobíme čerstvým koprem.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde