Multifunkční pánev nastavíme na opékání a teplotu nastavíme na 160°C.
Do pánve přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Pak teplotu pánve snížíme na 140°C
Do rozpuštěného másla přidáme najemno nakrájenou cibuli společně s hřebíčkem a necháme zpěnit po dobu 7 minut, cibule by neměla získat žádnou barvu.
Do másla s cibulí postupně přidáme všechnu mouku a mícháním vytvoříme světlou jíšku, kterou necháme restovat po dobu 5 minut, opět by neměla získat žádnou barvu.
Teplotu snížíme na 100°C a do hotové cibulové jíšky začneme přilévat cca 1/4 celkového množství mléka tak, aby se postupně temperovalo a nevytvořily se hrudky. Mícháme přibližně 1 - 2 minuty.
V dalším kroku přilijeme další 1/4 celkového množství mléka a opět promícháváme cca 1 - 2 minuty tak, aby vnikla jemná kašovitá konzistence a netvořili se hrudky.
Pak dolijeme zbytek mléka, teplotu necháme nastavenou na 100°C, přidáme bobkový list, pravidelně promícháme a necháme vařit přibližně 20 minut.
Po 20 minutách teplotu snížíme na 95°C, čas nastavíme na dalších 25 minut a bešamel pravidelně promícháváme, aby se nepřichytil.
Když je bešamel hotový, přidáme muškátový oříšek, sůl a bílý pepř a vše důkladně promícháme
Na závěr zcedíme, aby v bešamelu nezůstala cibule a hřebíček.
Při zchlazování bešamelu je dobré dát na jeho povrch potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup.