Špenátový krém z bešamelu - mražený špenát

Špenátový krém z bešamelu - mražený špenát

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 250 ml)

  • 10 L Bešamel - zahuštěný bramborou
  • 1000 g Špenát krájený Bonduelle mražený
  • 240 g Česnek - konfitovaný

Související videokurzy

Bešamel

01 | Bešamel

6 video bloků 7 minut

Krémové polévky ze zeleniny a luštěnin

02 | Krémové polévky ze zeleniny a luštěnin

5 video bloků 8 minut

Pracovní postup

Příprava
  1. Kájený špenát, který je mražený přendáme do gastronádoby a umístíme přes noc do lednice nastavené na 4°C a necháme povolit.
  2. Do multifunkční pánve nalijeme, nebo v ní necháme hotový základní bešamel a nastavíme ji na opékání, teplotu na 90°C a čas na 10 minut.
  3. Ve chvíli, kdy je bešamel zahřátý na 90°C, přidáme špenát a konfitovaný česnek a necháme povařit maximálně 5 minut, při delším vaření by špenát začal šednout.
  4. Když je bešamel se špenátem opět zahřátý na 90°C, teplotu pánve přepneme na 70°C a polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. V případě, že chceme mít polévku hladkou, můžeme ji postupně mixovat v kuchyňském mixéru s vyššími otáčkami.
  6. Hotovou polévku udržujeme při teplotě 70°C a rovnou servírujeme.
  7. Servírovat můžeme s opečeným chlebem.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde