Kájený špenát, který je mražený přendáme do gastronádoby a umístíme přes noc do lednice nastavené na 4°C a necháme povolit.
Do multifunkční pánve nalijeme, nebo v ní necháme hotový základní bešamel a nastavíme ji na opékání, teplotu na 90°C a čas na 10 minut.
Ve chvíli, kdy je bešamel zahřátý na 90°C, přidáme špenát a konfitovaný česnek a necháme povařit maximálně 5 minut, při delším vaření by špenát začal šednout.
Když je bešamel se špenátem opět zahřátý na 90°C, teplotu pánve přepneme na 70°C a polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.
V případě, že chceme mít polévku hladkou, můžeme ji postupně mixovat v kuchyňském mixéru s vyššími otáčkami.
Hotovou polévku udržujeme při teplotě 70°C a rovnou servírujeme.