Špenátový krém z bešamelu - čerstvý špenát

Špenátový krém z bešamelu - čerstvý špenát

Ingredience

Pracovní postup

Příprava
  1. Do multifunkční pánve nalijeme, nebo v ní necháme hotový základní bešamel a nastavíme ji na opékání, teplotu na 90°C a čas na 10 minut.
  2. Ve chvíli, kdy je bešamel zahřátý na 90°C, přidáme čerstvý špenát a konfitovaný česnek a necháme povařit maximálně 5 minut, při delším vaření by špenát začal šednout.
  3. Když je bešamel se špenátem opět zahřátý na 90°C, teplotu pánve přepneme na 70°C a polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.
  4. V případě, že chceme mít polévku hladkou, můžeme ji postupně mixovat v kuchyňském mixéru s vyššími otáčkami.
  5. Hotovou polévku udržujeme při teplotě 70°C a rovnou servírujeme.
  6. Servírovat můžeme s opečeným chlebem.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde